Crypto Trader Recension 2022 – Bluff eller Legitim Handelsbot?

crypto trader

Hur man använder Crypto Trader: Fullständig recension – vad är det och hur man kontrollerar misstänkt aktivitet?

När du funderar på att investera dina pengar bör du alltid dubbel- och trippelkolla all information du har, vilket vi kommer att visa i denna Crypto Trader-recension.

Du bör aldrig investera dina surt förvärvade pengar om du inte är bekant med enheten. När du stöter på en möjlighet måste du göra en del efterforskningar. Men var börjar man? Och ännu viktigare, hur letar du efter något misstänkt?

Crypto Trader är en av dessa kryptohandelsbots som hjälper dig att göra dig rik och tjäna pengar även när du är ute och gör något annat. Låter det för bra för att vara sant? Tja, det är det förmodligen. Låt oss ta en titt på några av funktionerna som deras webbplats erbjuder.

Säkerhet (allt om licensiering, dokument, säkra system, etc)
0%
Enkel användning
100%
UI/UX
100%
Minsta insättning och betalningsalternativ
50%
Demokonto
10%
Support och handledning
10%
Vinst (enligt användarrecensioner)
0%
Helhetsbetyg
20%

När det gäller design och användarvänlighet gjorde de en stor ansträngning. Det ser professionellt och tilltalande ut och är ganska lätt att navigera. Nu är det dags att gräva djupare.

Crypto Trader – En berättelse som låter (och ser ut) alltför bekant

Har du någonsin snubblat över något som känns redan sett förut? Vi har undersökt denna Crypto Trader-handelsbot. Deras webbplats ser nästan identisk ut med Yuan Pay- och Bitcoin Byers.

Och där är din första röda flagga. Många av bedrägerierna med kryptohandelsbot är, det ter sig, anslutna. Det verkar som om en viss grupp människor (det är knappast möjligt att det bara finns en person bakom den) skapar dessa webbplatser, vilket bara ändrar design och text något.

Det finns några av dem:

Flera domäner

Ett annat av de återkommande teman för dessa bedrägerier är att en webbplats har flera domäner. Vi har kunnat hitta 4 olika webbplatser för Crypto Trader, men det kan finnas fler.

cryptostrader org

Du kanske tänker för dig själv, kanske bara en av dem är en legitim kryptohandelsbot, medan de andra webbplatserna är en bluffversion av den riktiga. Faktum är att handelsboten utnyttjar exakt samma marknadsföringsteknik som ett antal andra krypteringsrobotar som vi har varnat för:

Det officiella erbjudandet på Crypto Traders webbplatser

Du fortsätter att undersöka licenserna, säkerhetsprotokollen, initial insättning som behövs, avgifter, demoalternativ, support och andra funktioner som de lovar.

De erbjuder en enkel registreringsprocess, ett demoutbildningsalternativ och support som fungerar 24/7. Det finns flera val när det gäller att göra uttag: kredit-/betalkort, e-plånböcker och banköverföringar.

Du måste sätta in $250 för att börja handla. Det finns ingen avgift för att registrera dig hos dem eller några andra dolda kostnader, som de stolt uppger på alla sina webbplatser utom en. På den tar de ut en provision på 2 % på vinsten du gör.

Det är tydligt att det är kostsamt att ensam utveckla den typ av algoritm som behövs för att övervaka och utföra handeln. Någon som erbjuder dig det gratis är helt enkelt inte ett gångbart alternativ. Det borde vara din andra röda flagga.

De uppger också att de har en mobilapp, men om du försöker hitta den i Google Store kommer den ut tom. (Det finns en annan app med ett liknande namn, men det är en handelssimulator, inte en kryptobot.)

Vilseledande ordval

På en av deras webbplatser uppger de att deras handelsbot är utrustad med ”de 6 mest kända handelsindikatorerna och till 7 olika tidsramar”. För en nybörjare i branschen kanske det låter övertygande, men erfarna proffs vet att detta bara är ord utan substans.

Ja, det finns handelsindikatorer, såsom On-Balance Volume (OBV), Moving Average Convergence Divergence (MACD), Relative Strength Index (RSI), etc. Dessa övervakas och används av handlare för att indikera när de ska göra en handel och när att sitta och vänta.

Kryptobots kan också övervaka dessa åt dig och när de upptäcker en öppning, gå in i en handel för din räkning. Men en mycket viktig sak att notera är att du måste ställa in de kriterier som måste uppfyllas för att botarna ska kunna göra detta. Så, formuleringen som används på deras hemsida är bara menad att lura dig.

En annan vilseledande information är att de använder SSL-certifikatet för att skydda din data. Detta certifikat krypterar kommunikationen mellan dig och webbplatsens server.

Detta gör det nästan omöjligt för hackare att få tillgång till den privilegierade kommunikationen men betyder ingenting om de som vill missbruka din information redan har lurat dig att tillhandahålla den.

Ingen adress på någon av Crypto Trader-webbplatserna

Om du noggrant läser igenom deras ”Om oss”-sida, på de webbplatser där det finns en, kommer du att märka att de inte tillhandahåller någon väsentlig information. Dessutom finns det ingen adress till deras huvudkontor någonstans.

Men om du söker dem på Trustpilot kommer du att se en adress som erbjuds för annonsen. Den officiella brittiska regeringens webbplats verkar dock inte kunna hitta något företag med samma eller liknande namn som anges på nämnda adress.

Att inte erbjuda någon kontaktinformation eller fysisk adress är nästan alltid ett tecken på en bluff, precis som med andra liknande bedrägerier:

Olika logotyper

Dessutom, när du är på deras Trustpilot-sida kan du märka att logotyperna inte matchar.

Visst, vem som helst kan göra inlägg på Trustpilot, men de flesta välrenommerade företag har matchande logotyper och hävdar att företaget äger kontrollen. Detta är inte fallet för Crypto Trader.

Falska rekommendationer från kändisar

En annan smart vilseledande strategi för att ingjuta förtroende är att ha kändisars stöd. De använde återigen ett bedrägligt språk för att framstå som om de fick stöd av Elon Musk, Martin Lewis och Gordon Ramsay.

I själva verket är det bara spekulationer, och språket är väldigt listigt, så de kan inte bli stämd. Men ingen av de tidigare nämnda framstående figurerna har faktiskt stöttat Crypto Trader.

Misstänkta positiva Trustpilot-recensioner

Fler gånger än inte kan webbplatser som Trustpilot hjälpa dig att veta vem du gör affärer med. Dessa webbplatser erbjuder andra människors erfarenheter för att hjälpa dig att avgöra om ett företag är bedrägligt eller välrenommerat.

Tyvärr har bedragarna kommit på detta och använder nu en armé av bots för att lägga upp falska positiva recensioner om dem. Du kan ofta se dessa recensioner efter två mycket distinkta regler:

  1. Det är nästan alltid bara den där recensionen; och
  2. Det är positivt, men utan några konkreta bevis eller information.

Ta bara en titt på dessa exempel:

Men om du noggrant letar efter de negativa recensionerna får du ofta ett beteendemönster som kan hjälpa dig att avgöra om det verkligen är en bluff.

Som du kan se har dessa personer flera recensioner på Trustpilot, vilket ger dem en viss trovärdighet till att börja med. Sedan beskriver de alla hur de blivit lurade i detalj.

Och nu har Trustpilot en ny funktion som hjälper dig med detta, en verifierad användare. Det betyder att användaren har tillhandahållit någon form av foto-ID till dem, så att du vet att det verkligen är den personen. Leta bara efter den gröna bocken i det övre högra hörnet.

FAQ – Är Crypto Trader en bluff

Är Crypto Trader en legitim handelsbot?

Nej, de är en plattform menad att lura dig att investera med dem, bara för att aldrig se dina pengar igen.

Är Crypto Trader en bluff?

Det är det absolut. Som bevittnas i den här artikeln finns det många bevis på att Crypto Trader är en bluff.

Är Crypto Trader säker?

Nej, det är det inte. De ger ingen konkret information om säkerhetsprotokoll, licensiering eller den underliggande algoritmen.

Kan jag tjäna pengar med Crypto Trader?

Antagligen inte. Det är mycket riskabelt att investera med detta företag, eftersom du inte kommer att kunna få tillbaka dina pengar och du kommer att ha slösat bort värdefull tid.

Vårt omdöme: Kryptohandlare är en bluff

Som vi utförligt har kontrollerat och demonstrerat i denna Crypto Trader-recension, är deras plattform bara en enhet för att lura dig. Det finns flera domäner, webbplatser som ser exakt ut som andra bedrägliga kryptohandelsbots, falska vittnesmål och inte ens en adress på deras webbplats.

Om du gör din forskning ordentligt kommer du att märka att det är bäst att inte slösa tid, eller pengar, med detta företag och hitta en ansedd mäklare eller kryptobot. Även om du slutar med att betala några avgifter är det bättre än att förlora dina pengar helt och hållet.

Lämna ett svar

sju − 4 =