Undersökning visar att allmänheten i El Salvador är negativt inställd till Bitcoin

Undersökning visar att allmänheten i El Salvador är negativt inställd till Bitcoin

I september 2021 gjorde El Salvadors regering och dess president Nayib Bukele, som är känd för att vara en entusiastisk kryptoförespråkare, nyheterna efter att ha infört Bitcoin som ett lagligt betalningsmedel i det centralamerikanska landet. Men enligt en ny undersökning utförd av José Simeón Cañas Central American University är medborgarna i El Salvador inte direkt förtjusta i detta steg.

Av alla respondenter har endast 24,4 % faktiskt använt Bitcoin för att betala för produkter eller tjänster. Och 95 procent av dem har inte märkt några positiva förändringar i sin livskvalitet sedan Bitcoin infördes som lagligt betalningsmedel. Enligt presidentens portfolio tracker har El Salvadors regering hittills investerat mer än 107 miljoner dollar i inköp av Bitcoin. 77,1 % av de tillfrågade invånarna i El Salvador anser dock att regeringen bör sluta använda offentliga medel för detta ändamål.

För sin del ser Bukele kryptovaluta bland annat som ett sätt att locka turister och utländska investerare. Ändå kommer vi troligen inte att få se projektet Bitcoin City, som Bukele föreslog 2021 som ett skattefritt kryptohamnar.