Pionex Recension 2022 – Bluff eller Legitim Handelsbot?

Vad är Pionex, är det legitimt och hur man använder det – en fullständig recension

Med så många kryptorobotar där ute kan det vara svårt att säga vilken som är det bästa och säkraste alternativet. Lyckligtvis finns det sätt att veta om en bot är särskilt bra. Team som står bakom dem har många års erfarenhet av kryptomarknaden, de är licensierade av betrodda myndigheter och de har tusentals nöjda användare. Och Pionex är en av dem.

Pionex är en kryptobörs, handelsbot, Binance-mäklare och Huobi market maker. Den har funnits på marknaden sedan 2019. Även om den är internationell, började den som en singaporisk start-up och är mest populär bland asiatiska länder.

Säkerhet
100%
Användarvänlighet
100%
UI/UX
100%
Minsta insättning och betalningsalternativ
50%
Demokonto
0%
Support och handledning
60%
Vinst (enligt användarrecensioner)
80%
Totalbetyg
80%

För-och nackdelar

 • 1

  Lätt att använda

 • 2

  Flera handelsalternativ

 • 3

  Stark licens

 • 4

  Ingen minsta insättning

 • 5

  Fördelar för handel med hög volym

 • 1

  Möjligen ohjälpsam kundsupport

 • 2

  Inget demokonto

 • 3

  Handel med fiat-till-krypto och krypto-till-fiat är omöjlig

Pionex handelsbot: väsentligheter

Skapad av Daniel Seng-Cheng och Larry Toh och lanserades 2019, är Pionex en av de äldsta och mest lovande kryptobotarna där ute. Den integrerar totalt 16 handelsbots, vilket ger mer än 100 000 användare stora möjligheter att tjäna på krypto med minsta möjliga tid och ansträngning.

Daglig volymhandel på Pionex är runt 30 miljoner dollar (enligt deras sida bör deras månatliga volym vara 5 miljarder dollar). Det är baserat i Singapore och fick 10 miljoner dollar i investeringar från Shunwei Capital, ZhenFund och Gaorong Capital, alla kända kinesiska investerare. Mer än 100 professionella underhåller hela systemet.

Pionex-plattformen är optimerad för bärbara datorer samt surfplattor och mobiltelefoner (Android och iOS). Även om det är möjligt att handla manuellt med Pionex, valde de flesta användare denna bot på grund av dess 16 automatiserade handelsalternativ.

Än så länge stöder Pionex endast krypto-till-krypto-handel, och för närvarande är inga insättningar eller uttag av fiatvalutor möjliga. Därför, om en person inte äger någon krypto men skulle vilja använda Pionex, är det nödvändigt att köpa krypto via plattformar som stöder fiat-krypto handel (som Kraken).

Å andra sidan finns det 219 krypto du kan handla med Pionex, och detta nummer täcker all populär krypto.

Registrering på Pionex: en steg-för-steg-guide

Time needed: 20 minutes

Registrera dig på Pionex i 4 steg

 1. Skapa ett konto

  Processen är ganska enkel. Användaren måste gå till Pionex officiella webbsida och klicka på ”registrera dig”. Efter att registreringssidan öppnat måste användaren ange en e-post, ett telefonnummer och ange verifieringskoden som skickas till den angivna e-postadressen och numret.

 2. Insättning

  Innan handel är möjlig måste användaren sätta in ett visst belopp. De kryptovalutor som stöds är tillgängliga i rullgardinsmenyn i det övre vänstra hörnet av fliken Insättning. Insättningsadressen och QR-koden finns precis bredvid listan. Lägg märke till att Pionex uppmuntrar användare att sätta in i BitCoin istället för andra valutor, och det stöder inte smarta kontraktsinsättningar.

 3. Handel

  Användaren kan antingen handla manuellt eller experimentera med en av botarna.

 4. Gå med i gemenskapen

  Användaren kan gå med i den växande Pionex-gemenskapen genom Telegram, Discord, Twitter, Facebook eller Reddit.

Pionex applikation och webbplattform: genomgång av grundläggande funktioner och alternativ

Pionex använder AI för att köra, och den mesta informationen om krypteringen hålls hemlig för att förhindra säkerhetsattacker.

Denna plattform aggregerar Binance och Huobi likviditet och är en av de största mäklarna och marknadsmakarna för dessa två plattformar.

Det som gör Pionex populärt bland användare är att det erbjuder 16 olika automatiserade handelsalternativ som alla användare kan välja mellan:

 • Hävstångsmässigt rutnät
 • GRID handelsbot
 • Spot-Futures Arbitrage
 • Marginal rutnät
 • Återbalansering
 • Smart handel
 • Martingale
 • Omvänd rutnät
 • Hävstångseffekt omvänt rutnät
 • DCA (genomsnitt av dollarkostnad)
 • Infinity Grids
 • Efterföljande Sälj
 • Efterföljande köp
 • TWAP
 • Moon Bot (BTC/Måne – ETH/Måne)
 • Stop Limit

Det är starkt att rekommendera att utforska funktionen hos var och en av dessa bots innan du använder någon av dem. För att maximera vinsterna bör användaren förstå hur boten de använder fungerar.

Pionex finns för både Android- och iOS-plattformar och har alla funktioner som desktopversionen. Appen prisas för sitt mycket intuitiva och responsiva gränssnitt, oavsett vilken enhet den används på.

Pionex: Säkerhet, licensiering och betalningar

Pionex har några starka argument på sin sida när det kommer till säkerhet. Även om Pionex är baserat i Asien är det nämligen licensierat av FinCEN:s Money Services Business (MSB)-licens (reg. nummer 31000188348895, från och med april 2021).

Att skapa ett konto på Pionex är gratis, men det finns avgifter som användaren måste betala när de börjar handla. Pionex avgifter är betalning för orderflödesbaserade, vilket innebär att det tar betalt för att skapa och ta marknadslikviditet. Med andra ord, om en användare lägger en affär som har en omedelbar matchning i utestående ordning, betalar han taravgiften. Om beställningen inte har den matchande utestående beställningen betalar användaren tillverkaravgiften. För närvarande är båda dessa avgifter lika på Pionex, 0,005 %.

Professionella tips för att investera med Pionex

Vid handel med hög volym erbjuder Pionex medlemskap i deras Market Makers-program, i vilket fall användaren är fri från alla handelsavgifter. Deltagande i detta program är möjligt för användare som har $300 000 USD i någon av de stödda kryptovalutorna på sitt saldo. Det är möjligt att söka programmet fram till den 10:e varje månad. Om saldot sjunker under minimikravet diskvalificeras användaren automatiskt från programmet och kan ansöka igen nästa månad.

Användarfeedback om att använda Pionex

Enligt användarnas kommentarer och betyg verkar Pionex vara ett pålitligt och verifierat alternativ för automatiserad kryptohandel. Den har ett genomsnittligt betyg på över 4 i både Google (4,4) och Apples butiker (4,1). Det är värt att nämna att betyget på Google App store baseras på ett mycket större antal betyg (över 4 500) än det på Apple Store (137).

Dessutom får Pionex bra resultat även på TrustPilot (3,7 snitt, baserat på 145 recensioner).

Om kunder klagar handlar det oftast om svarslös och/eller ohjälpsam kundsupport. Det finns också rapporter om ändringar i listorna utan föregående meddelande till användarna.

På tal om kundsupport är den tillgänglig via livechatt och e-post.

Är Pionex legitimt eller en bluff? – Vår dom

Pionex är en legitim, säker och potentiellt mycket lönsam handelsbot. Sammantaget slår Pionex det mesta av sin konkurrens med den mycket funktionella plattformen, låga avgifter och flera handelsbotar. Det är särskilt lämpligt för investerare som redan äger krypto och vill handla över olika enheter. Dessutom kan användare som tenderar att bli alltför känslomässigt involverade i kryptohandeln dra nytta här också, eftersom botarna kommer att göra allt för dem.

Vanliga frågor – Är den här handelsboten en bluff?

Det finns en rad kriterier baserade på vilka vi uppskattar om en bot är legitim eller en bluff. Några av de viktigaste är tillgängliga funktioner, licenser, appens ursprung och kundfeedback.

Dessutom beaktas även ytterligare detaljer såsom den officiella webbplatsen, hur länge ett företag har varit i drift och säkerhetsöverträdelser i det förflutna.

Är det säkert att använda Pionex?

Ja, Pionex är en säker plattform att använda.

Kan Pionex tjäna mig pengar?

Som alla kryptobots kan Pionex tjäna pengar. Det är dock viktigt att säga att verkliga inkomster vanligtvis görs av handlaren på egen hand.

Finns det några nackdelar på Pionex?

Pionex kan ha ohjälpsam kundsupport, det finns inget demokonto, och handel med fiat-till-krypto och krypto-till-fiat är omöjlig.

User expirience

'