Crypto Bank Recension 2022 – Bluff eller Legitim Handelsbot?

Hur man använder Crypto Bank – fullständig recension

Crypto Bank är ett ganska catchy namn. Inte konstigt att det finns många projekt på internet som valt detta namn. Däremot hittar vi Crypto Bank på en välkänd sajt för falska recensioner. InexUniverse har redan tidigare stött bedrägliga plattformar som erbjuder kryptohandel, eller kryptomarknad, men i själva verket var det bara en bluff för att beröva användarna deras insättning på $250.

Bedragare gör många misstag. Små misstag och avvikelser kan få dig att samla röda flaggor. Vart och ett av dessa misstag i sig är inte bevis under noggrann granskning, . Men när de upprepas på betydande ställen, skapa en rad röda flaggor för att du vill undvika deras falska plattform. Handelsboten utnyttjar exakt samma falska strategi som tillämpas av ett antal andra bedrägerikryptorobotar som vi har varnat för:

Det första misstaget:

Som du kan se lyder titeln ”Crypto Bank Review”, men logotypen är BitcoinBanks. Bitcoin Bank är en välkänd bluff, en plattform som ser ut som många andra, som samlar in $250 från naiva användare som inte har tillräckligt med erfarenhet av kryptovärlden.

Att följa länken visar ännu en överraskning och ännu ett misstag:
liknande webbplatslayouter

Som du kan se är URL:en förankrad till apexoffer.net som är känt för att vara värd för olika bedrägliga plattformar. Ett annat avslöjande tecken – återigen, inte bevis i sig, utan en bestämd röd flagga – är FOMO:s röda stapel, falska framgångshistorier i form av slumpmässiga namn och summor som tros ha vunnits av en användare.

Lägg märke till remsan med logotyper som faktiskt inte relaterar till kryptohandel. Detta för att länka innehållet på sajten till en känsla av säkerhet, eftersom den innehåller olika företag dedikerade till säkerhet, även om ingen av dem har något med bitcoin att göra. Notera också priset och budpriserna, som inte motsvarar priserna för någon känd kryptovaluta.

Som jag har sagt är dessa inte bevis på bedrägeri, utan röda flaggor, eftersom den här plattformen helt klart är designad för att locka naiva kunder att lämna sina telefonnummer till bedragare.

Faktiskt är Crypto Bank ett av ett välkänt bedrägerinätverk:

Lita på Trustpilot

Om vi kollar Trustpilot kan vi se att Bitcoin Bank körde sitt system ett tag. Låt oss analysera Trustpilot-rapporten. Vid första anblicken är inget fel:

Femton recensioner, bara sex dåliga. Inte din typiska Trustpilot-sida, men siffrorna är ganska lika vad vi har sett med andra bedrägliga webbplatser. Låt oss fortsätta. Alla 3 av 6 recensioner gjordes av samma kille.

negativ recension

Det verkar vara en missnöjd kund. Men låt oss fokusera på de positiva recensionerna.

falsk recension

Jurgen Jung är inte ett vanligt tyskt namn. Jurgen Jungs som vi har lyckats googla stämmer inte riktigt överens med bilden där.

falsk persona

Sökningen av påstådda Jurgen Jungs bild gav dock ett intressant resultat.

lager profilbilder


Bilden som används är inte Jurgen Jung, utan en Michael Clarke. Så det är en falsk recension. De exakta orden i hans recension användes i tidigare nummer av just detta bedrägeri.

Lägg märke till samma titel, men ett väldigt olika antal recensioner.

Liknande Trustpilot-recensioner har flera bedrägerikryptobots vi har skrivit om:

Appen som inte finns

Genom att följa länken på TrustPilot stöter vi på Bitcoin-Bank.biz.

liknande webbplatslayouter

Den här webbplatsen visar alla typiska röda flaggor för bluffen. Den lovar automatiserad handel, talar i techno-buzz, ber om $250, blandar fakta och fiktion, lovar vinster utan information om själva plattformen. Intressant är namnsläppningstekniken, som ofta används av bedrägliga webbplatser.

falska nyheter

Som du kan se släpper de namn på kändisar som är kända för att vara kopplade till bitcoin- eller kryptoinvesteringar. Om du läser själva texten ljuger de inte. Det står tydligt att Bitcoin Bank inte är associerad med dessa namn. Det är ett knep för att få kunden att koppla ihop bekanta kändisar med produkten.

Plattformen föreslår att det finns en app du kan ladda ner.

liknande webbplatslayouter


Jag vet, du kommer att tänka, okej, det är nedladdningsknappen, inget fel, eller hur? Tja, tyvärr finns det ingen knapp. Det finns bara en .jpg-bild.

liknande webbplatslayouter

Om du klickar var som helst på den här sidan får du detta meddelande.

Hur fungerar dessa bedrägerier?

Det finns flera kända metoder för dessa bedrägliga webbplatser.

  • De byter namn och logotyper för att undvika inriktning från marknadsregulatorer, legitima recensionssajter och byråer (som Trustpilot)
  • De begär $250 insättning. Legitima handelsplattformar har minimala investeringar, men dessa mäter i låga siffror, vanligtvis $10.
  • De frågar om telefonnummer som en del av registreringen. Legit kryptotjänster har flera lager av identifiering. Den typiska plattformen kommer att be om e-post, och sedan fortsätta med olika Know Your Customer-verifieringsprotokoll (skanning av ID eller andra nationella ID-dokument). Dessa bedrägliga webbplatser hävdar vanligtvis snabb registrering med bara telefon och e-post.
  • De har alla ansvarsfriskrivningar som gör att kunden accepterar kränkningen av deras integritet. De gör det nämligen legitimt för de bedrägliga sajternas agenter eller ”mäklare” att ringa kunden (vanligtvis kommer de att kontakta de godtrogna via WhatsApp).
  • Mäklare förföljer aggressivt kunder att sätta in de första $250 och sedan blir det omöjligt att få tillbaka dina pengar. Det finns inga vinster. Ytterligare ett skäl att ändra namn och webbadresser. När antalet arga kunder ökar flyttar bedragare helt enkelt till grönare betesmarker och överger sitt projekt.

Slutlig dom

Detta är en känd bluff! Använd det inte.

Vanliga frågor om Crypto Bank

Vad är Crypto Bank?

Det är en falsk webbplats. De vill ha dina uppgifter så att agenter kan ringa dig och be om en deposition på 250 $ som lovar en bra avkastning på investeringen. Faktum är att det inte finns någon kryptohandel, inga pengar att tjäna, bara mäklare som fiskar efter insättningar.

Är Crypto Bank en bluff?

Ja. Det är en del av en serie bedrägliga webbplatser, en total bluff.

Hur mycket pengar kan jag tjäna med Crypto Bank?

Att döma av recensioner kan du inte tjäna på Crypto Bank. Du kan bara förlora en insättning på $250.

Är Crypto Bank legitim?

Nej. Det här är en bluff. Det finns dock legitima varningar i ansvarsfriskrivningen. Genom att registrera dig godkänner du att dina uppgifter säljs eller överförs till tredje part. Du samtycker till att bli kontaktad av agenter (för att störa dig för insättning).

User expirience

'