Yuan Pay Recension 2022 – Bluff eller Legitim Handelsbot?

Yuan Pay Fullständig recension: Hur man använder den och är det en legitim handelsbot?

Oftast bör du vara försiktig när du handlar med kryptovalutor. Handel är en stor bransch och det kommer nya aktörer nästan dagligen. Detta lämnar tyvärr också mycket utrymme för bedragare, varför du bör läsa denna Yuan Pay-recension noggrant.

Kryptobots kan göra livet för en handlare enklare. De analyserar och förutsäger ökningar och fall i kryptovaluta på några sekunder och reagerar nästan omedelbart. Men du vill se till att använda en riktig kryptobot och inte falla för några bedrägerier.

Så låt oss ta en närmare titt på Yuan Pay, som påstås vara den enda licensierade kryptoboten som handlas på den kinesiska marknaden.

Säkerhet (allt om licensiering, dokument, säkra system, etc)
0%
Enkel användning
100%
UI/UX
100%
Minsta insättning och betalningsalternativ
10%
Demokonto
10%
Support och handledning
10%
Vinst (enligt användarrecensioner)
0%
Helhetsbetyg
20%

Yuan Pay – Mer tveksamt än inte!

Så, vid närmare inspektion av deras webbplats och app, här är listan över saker som höjer röda flaggor:

  • Det finns flera domäner med samma eller liknande webbplatslayout
  • De blandar och missbrukar termerna ”digital valuta” och ”cryptocurrency”
  • De hävdar att de är licensierade men ger inga bevis på detta
  • De verkar inte ha dataskyddsmätningar på plats
  • De hävdar att deras bot använder den senaste AI-drivna tekniken, men har ingen förklaring av den underliggande algoritmen
  • FMA har utfärdat en officiell varning om att Yuan Pay kan vara en bluff och förbjudit dess användning i Nya Zeeland

Yuan Pay använder ett noggrant utformat språk för att lura dig

En kort översikt över webbplatserna ger ganska standardinformation. Du behöver en minsta insättning på $250 för att börja. Samma insättningsbelopp krävs av liknande bluffrobotar, granskade tidigare:

Installationsprocessen är ganska enkel, du har ett formulär att fylla i och sedan bör du få ett e-postmeddelande för att bekräfta dina uppgifter.

De garanterar inga avgifter när du tar ut pengarna. Vissa versioner säger att detta kommer att vara sant för alltid, andra lovar att införa en registreringsavgift snart.

Det finns även en mobilapp som du kan ladda ner. Faktum är att det finns tre, en plånboksapp, en handelsapp och ytterligare en. Ändå, med de utlovade 3 miljoner användarna, har de en förvånansvärt låg nedladdningshastighet. Och inga som helst recensioner.

Boten kan generera upp till $700 eller $800 dagligen, beroende på vilken version av webbplatsen du besöker. Du ansvarar också för att sätta dig in i den kryptovaluta du kommer att handla med, varnar de. Språket är noggrant utformat så det är inte alltför lovande, vilket omedelbart skulle låta suspekt. Istället valde de att vara försiktiga, vilket gjorde det hela mer trovärdigt.

Egentligen ser det ut som en del av bedrägerikedjan, vilket gör att deras verksamhet skapar bedrägerierna, vi granskade tidigare:

Enligt videon på deras hemsida är Visa mycket intresserade av att komma igång med detta projekt och hjälpa dem att ta sig in på den vanliga marknaden.

Nu är det intressant att läsa om företaget. Som du kanske är medveten om har Kina förbjudit kryptovalutor helt och hållet i september förra året. Det har svävat nyheter om att regeringen håller på att utveckla en statskontrollerad kryptovaluta, men den är fortfarande inte i omlopp.

Yuan Pay hävdar att de har utvecklat denna nya kryptovaluta tillsammans med regeringen och att de är de enda som har licens att delta i handeln. Denna nya kryptovaluta kallad ”E-Yuan”, som är tänkt att kontrolleras och godkännas av Kinas centralbank, verkar också vara en digital valuta på något sätt.

Skillnaden är att en digital valuta bara är fiat-pengar i digital form, medan kryptovalutor är byggda på blockchain och inte kontrolleras av en enda enhet. Även om det är sant att den digitala yuanen existerar och dess användning ökar i Kina, är det inte en kryptovaluta.

Om du är nybörjare inom handelsbranschen kan du lätt bli vilseledd av språket som används.

Falska Forbes Asia täcker ytterligare Yuan Pays bedrägeri

I ett ytterligare försök att cementera deras legitimitet och lura dig, har de faktiskt tagit omslagen från Forbes Asia november 2019, januari 2014 och 2018 Special Edition och ersatt titlarna!

Om du gör en enkel bildsökning på Google efter Forbes Asia-omslag (det blir svårare att spåra äldre utgåvor direkt på Forbes webbplats), får du de riktiga omslagen och titlarna:

forbes asia covers
forbes asia covers
forbes asia covers

Traders feedback om att använda Yuan Pay

En av Yuan Pays webbplatser (https://yuanpaygroup.app/) uppger att de har ett godkännandebetyg på 4,6 av 5 stjärnor på Trustpilot. Problemet är att om du söker på just den här domänen på Trustpilot får du att det inte finns några recensioner. Andra domäner har dock gott om.

De flesta av dem får poäng på den nedre delen av skalan, med några i mitten. Det var först när vi tittade på det högst rankade resultatet för företaget som vi upptäckte ännu en webbplats:

Den här hade lite mer information att erbjuda och skilde sig på vissa sätt från de andra, men mer om det senare.

Vi var särskilt intresserade av att kontrollera den höga poängen för denna domän på Trustpilot, så vi grävde igenom några recensioner. Majoriteten av de 5-stjärniga recensionerna ger inga konkreta insikter om hur plattformen genomför handeln. De uttrycker helt enkelt hur fantastiskt det är.

Dessa konton har alla bara en recension skriven, och ingen annan. Detta tyder på att de målmedvetet skapades för att skriva detta och inget annat.

Liknande Trustpilot-recensioner har flera krypteringsrobotar som vi har skrivit om:

Konton som gav negativa recensioner har dock fler inlägg på Trustpilot, vilket ger dem mer trovärdighet.

De säger också att samma sak händer när du lämnar din information. Telefonterrorn börjar, ringer dig och uppmanar dig att investera så snart som möjligt, vilket verkar vara hur alla dessa system fungerar.

Vi kollade även deras mobilappar. De har flera, en ska vara plånboken för dig att göra uttag, och det finns ytterligare två, förmodligen för handel. Även om deras webbplatser hävdar att de har 3 miljoner individuella kundrecensioner, vilket också skulle innebära användare, finns det inte en enda recension för någon av mobilapparna i Google Store.

Ännu en (mer informativ) Yuan Pay-webbplats

Som nämnts ovan började vi titta på detta företag och hittade flera webbplatser. Deras Trustpilot-konton avslöjade ännu ett. Men den här är mer intressant.

Först och främst ser det väldigt likt ut som Bitcoin Buyer.

Även texten på båda är nästan identisk.

Men den här webbplatsen gav lite mer information om säkerhetsprotokollen på plats. Dina uppgifter är säkrade med ett SSL-certifikat och alla mäklare är verifierade. Ett SSL-certifikat krypterar kopplingen mellan dig och webbplatsen i fråga.

Det betyder att det är högst osannolikt att utomstående kan få din data. Vilket är helt irrelevant om bedragarna har tillgång till webbplatsens databas.

Den här webbplatsen liknar också andra webbplatser med falska kryptorobotar, granskade på Cryptodaily. Läs här:

Denna version av Yuan Pay är annorlunda i en annan avgörande aspekt: den handlar med Bitcoin, inte någon ny kinesisk kryptovaluta.

De visade återigen en smart användning av språket, de uppger att det finns rykten om att kändisar som Elon Musk, Martin Lewis och Gordon Ramsey har använt sin plattform för Bitcoin-handel.

Sammantaget verkar de ha lagt lite mer kraft på innehållet i denna version. Synd att den redan har setts förut.

Vanliga frågor om Yuan Pay Crypto Bot

Vad är Yuan Pay kryptobot?

Yuan Pay är en plattform designad för att lura dig att tro att det är en handelsbot och stjäla dina pengar och data.

Är det säkert att använda Yuan Pay handelsboten?

Nej, det är det inte. Det finns många bevis som tyder på att det är en bluff och att det skulle vara högrisk att använda den här plattformen.

Hur vet jag om Yuan Pay är en bluff?

Du bör kolla om det finns flera domäner, vilket är den första röda flaggan. Du kan också läsa recensionerna på Trustpilot. Se till att läsa både de positiva och de negativa, eftersom dessa bedragare ofta tenderar att ha en armé av bots som publicerar positiva recensioner om dem.

Kan jag tjäna pengar med Yuan Pay?

Nej, det kan du inte. Det är mycket riskabelt att investera dina pengar i dessa typer av system, eftersom det är högst troligt att du inte kommer att tjäna någonting. Och du kommer förmodligen att förlora de investerade pengarna också.

Vårt omdöme: Yuan Pay är en bluff

Med det överflöd av bevis som visas i denna Yuan Pay-recension, såsom flera domäner för olika webbplatser, förfalskade Forbes Asia-omslag, falska vittnesmål och inga recensioner för deras mobilapp, kan vi säkert dra slutsatsen att Yuan Pay är en bluff.

Du bör inte investera dina pengar och tid i Yuan Pay, eftersom du kommer att förlora båda. Det är bättre att söka efter en kontrollerad handelskryptobot, även om du i slutändan betalar en liten avgift för att garantera säkerheten för din investering.

User expirience

'