BitQT Recension 2022 – Bluff eller Legitim Handelsbot?

Hur man använder BitQT – fullständig recension

Bedrägliga plattformar agerar annorlunda än legitima företag. En legitim kryptotjänst vill att all sin trafik ska flyta till en enda punkt. Låter logiskt, eller hur? Du vill att dina kunder ska nå dig så att de kan få tjänsten.

Bedrägliga plattformar vill att deras produkt ska spridas över många olika webbadresser eftersom det är sättet att undvika dåliga recensioner, utnyttja falska recensioner (trovärdighet i volym av recensionswebbplatser).

Liknande kryptorobotar har vi granskat tidigare:

Den första ledtråden är att BitQT presenteras av IndexUniverse, en välkänd webbsida för bedrägliga falska recensioner. Om du följer länken de tillhandahåller hamnar du vanligtvis på en mycket obskyr webbadress, som inte matchar logotypen och skärmdumparna av recensionen.

BitQT gör det på ett lite annorlunda sätt, men märkena av bedrägeri och röda flaggor finns där.

Först av allt, lägg märke till ApexOffer.net. Den här adressen har redan kopplats till bedrägliga webbplatser och har blivit en legitim kryptohandelsplattform. Lägg sedan märke till mängden logotyper. Det finns logotyper för företag kopplade till säkerhet, som Norton. Även om det inte finns någon anledning för en kryptoplattform att vara kopplad till ett antivirusföretag.

Detsamma är med gänget med logotyper för finansiella medier. Den här produkten är inte godkänd av CNN, Financial Times, BBC World News, Forbes eller Bloomberg. När vi söker på var och en av dessa plattformar hittar vi inga nyheter, artiklar eller rekommendationer.

Samma marknadsföringsteknik utnyttjar ett antal andra krypteringsrobotar som vi har varnat för:

Nästa sak vi ser är en lista med namn, flaggor, summor och vad som verkar vara handelspar.

Detta säger oss dock ingenting om plattformen. Jag menar, jag vill inte säga att det inte finns några Nikitas i Indien eller Emmets i Vietnam, men namnen verkar slumpmässiga och inte kopplade till flaggorna de representerar. Summor verkar godtyckliga och säger ingenting: är de vinster, priser eller vad?

Sedan finns det den här skärmen. Vi ser inte hur handelsplattformen fungerar, ingen skärmdump, bara logotypen. Det finns den där insättningen på 250 $, vilket INTE är hur legitima kryptoplattformar fungerar. Och ansvarsfriskrivningen tillåter plattformen att sälja din data till en tredje part.

Inget av detta är bevis på en bluff, men det höjer en mycket stor röd flagga. Först och främst kräver inte legitima kryptohandelsplattformar så här stora insättningar. Binance, Coinbase, KuCoin, du kan börja handla med så lite som $10, om det finns en gräns alls.

Plug and play är en annan röd flagga. Legitima kryptohandelsplattformar låter dig registrera dig med post och sedan för att sätta in och handla måste kunden gå igenom en verifieringsprocess, som en del av Know Your Customer (KYC)-protokoll. De delar aldrig dina uppgifter med tredje part.

Att googla BitQT leder oss till fem olika adresser. Misstag och inkonsekvenser är kännetecknen för denna typ av bedrägeri, precis som många andra, som redan nämnts på denna webbplats:

Här har vi ”fel” logotyp:

Här har vi en av adresserna faktiskt i basen av bedrägliga webbplatser:

Återigen, ”fel” logotyp här:

Sedan snubblar vi över en av versionerna som använder en gammal layout kopplad till en massa olika sajter, kända för att vara bedrägliga plattformar.

Återigen, denna produkt syns INTE på CNN, Financial Times, Time eller Forbes. Typiskt rött band som räknar ner för att främja kunders rädsla för att missa något (FOMO), med slumpmässiga falska namn och bilder som påstår sig ha tjänat lite pengar.

Trustpilot recensioner

Sedan beger vi oss ut till Trustpilot. Vi hittar flera BitQT-versioner och, naturligtvis, lär vi oss varför bedragarna vill späda på sin närvaro online genom att ha flera olika webbadresser.

Som du kan se beskriver varningar om möjliga bedrägerier och dåliga recensioner exakt samma upplevelse som är typisk för denna bedrägeri.

Observera att denna dåliga recension är den enda, men antalet stjärnor är 3.2 vilket förmodligen betyder att det fanns andra recensioner som raderades. Möjligen falska recensioner gjorda av bedragarna.

Samma sak här, bara med ett uttryckligt påstående från Trustpilot att denna version är en bluff. Notera de dåliga recensionerna och antalet stjärnor, återigen en obalans.

Hur fungerar dessa bedrägerier?

Det finns flera kända metoder för dessa bedrägliga webbplatser.

  • De byter namn och logotyper för att undvika inriktning från marknadsregulatorer, legitima recensionssajter och byråer (som Trustpilot)
  • De begär $250 insättning. Legitima handelsplattformar har lägsta investeringar, men dessa mäter i låga siffror, vanligtvis 10 $.
  • De frågar om telefonnummer som en del av registreringen. Legit kryptotjänster har flera lager av identifiering. Den typiska plattformen kommer att be om e-post och sedan fortsätta med olika Know Your Customer-verifieringsprotokoll (skanning av ID eller andra nationella ID-dokument). Dessa bedrägliga webbplatser hävdar vanligtvis snabb registrering med bara telefon och e-post.
  • De har alla ansvarsfriskrivningar som gör att kunden accepterar kränkningen av deras integritet. De gör det nämligen legitimt för de bedrägliga sajternas agenter eller ”mäklare” att ringa kunden (vanligtvis kommer de att kontakta de godtrogna via WhatsApp).
  • Mäklare förföljer aggressivt kunder att sätta in de första $250 och sedan blir det omöjligt att få tillbaka dina pengar. Det finns inga vinster. Ytterligare ett skäl att ändra namn och webbadresser. När antalet arga kunder ökar flyttar bedragare helt enkelt till grönare betesmarker och överger sitt projekt.

Slutlig dom

Detta är en känd bluff! Använd det inte.

Vanliga frågor om BitQT

Vad är BitQT?

Det är en falsk webbplats. De vill ha dina uppgifter så att agenter kan ringa dig och be om en deposition på 250 $ som lovar en bra avkastning på investeringen. Faktum är att det inte finns någon kryptohandel, inga pengar att tjäna, bara mäklare som fiskar efter insättningar.

Är BitQT en bluff?

Ja. Det är en del av bedrägliga webbplatser, en total bluff.

Hur mycket pengar kan jag tjäna med BitQT?

Att döma av recensioner kan du inte dra nytta av BitQT. Du kan bara förlora en insättning på $250.

Är BitQT legitimt?

Nej. Det här är en bluff. Det finns dock legitima varningar i ansvarsfriskrivningen. Genom att registrera dig godkänner du att dina uppgifter säljs eller överförs till tredje part. Du samtycker till att bli kontaktad av agenter (för att störa dig för insättning).

User expirience

'