Crypto Engine Recension 2022 – Bluff eller Legitim Handelsbot?

Det är en allmänt erkänd sanning att en person från 2000-talet är i behov av ekonomiskt oberoende. Sätten att uppnå det är många, och ett av dem är genom kryptohandel.

För att hjälpa både nybörjare och erfarna handlare har smarta människor uppfunnit kryptohandelsbotar. När de väl har installerats gör de allt det tunga arbetet åt dig. Naturligtvis kräver de fortfarande tillsyn, men det behöver inte vara konstant.

Även om det är bra, har slingrande sinnen planerat nackdelar med kryptohandel. Så nu verkar det som att det finns fler bedrägliga kryptohandelsbots än legitima.

Och, som vi kommer att visa i den här recensionen, är Crypto Engine en av de bedrägliga. Du bör vara medveten om att det är mycket riskabelt att investera med denna bot. Men låt oss börja från början.

FunktionerBetyg (0-100)
Säkerhet (allt om licensiering, dokument, säkra system, etc)0
Enkel användning100
UI/UX60
Minsta insättning och betalningsalternativ0
Demokonto10
Support och handledning0
Vinst (enligt användarrecensioner)0
Helhetsbetyg10

Varför ha en webbplats för Crypto Engine när du kan ha sex?

Vår sökning började med ett mycket enkelt steg – Google. Bara på första sidan hittade vi tre Crypto Engine-webbplatser. Men vi fortsatte att våga oss igenom tvåan och trean för det roliga. Och vi blev inte besvikna.

Vår sökning gav totalt sex olika webbplatser. Det kan uppenbarligen finnas fler.

liknande domännamn
liknande domännamn
liknande domännamn
liknande domännamn
crypto engines com liknande domännamn
liknande domännamn

Detta väcker naturligtvis frågan om varför ett legitimt företag skulle ha flera olika webbplatser. Det förvirrar bara de potentiella kunderna och inger inte förtroende. Och det är alltid en röd flagga, liksom bevis på en bluff mest troligt.

En design lika gammal som själva bluffen

Dessa typer av bedrägerier har funnits ganska länge och Crypto Engine är inte så annorlunda. Faktum är att det är exakt samma som Yuan Pay, Bitcoin Prime, Immediate Edge och News Spy, för att bara nämna några.

Bitcoin Prime:

liknande domännamn
liknande domännamn

Immediate Edge:

liknande domännamn
liknande domännamn

Yuan Pay Group:

liknande webbplatslayouter

The News Spy:

liknande webbplatslayouter
liknande webbplatslayouter

Ett mycket förvirrande Crypto Engine-erbjudande

Eftersom det finns många Crypto Engine-webbplatser kan man inte hålla jämna steg med skillnaderna i deras utbud. Men vi gjorde vårt bästa för att sammanfatta det här och hålla det mindre förvirrande.

Så det finns inga avgifter, enligt en webbplats är allt gratis. Det finns inga avgifter, inga provisioner, inga dolda kostnader, pengarna är dina och bara dina. Men på en annan webbplats finns en provision på 2 %. Och på den tredje debiterar de bara spreads.

De är konsekventa i en aspekt, och det är den första insättningen, som är $250. Dessutom finns supporten där 24/7. Åtminstone gav dessa uppgifter oss inte huvudvärk.

Men hur mycket kan du tjäna? Åh, det är ett annat spel. Låt oss bara säga att de erbjuder absurda belopp. Även med år av handel med hög volym skulle det vara nästan omöjligt att generera så mycket intäkter. Så som du ser är allt en bluff.

Crypto Engine falska nyheter, recensioner och rekommendationer från kändisar

Det finns många påståenden om att kändisarna, som Bill Gates, Gordon Ramsay och Elon Musk, har stött Crypto Engine. Men de är alla falska. Och intressant nog sprids de alla av bedragarna – Crypto Engine själv.

 falska nyheter

Men det finns ett annat ännu mer listigt sätt att sprida falska nyheter. Låt oss ta en titt på detta exempel:

falska nyheter

Ja, det här citatet har tillskrivits Bill Gates och har spridits över hela Internet. Men det talar bara om Bitcoin, och i synnerhet tekniken bakom det. Det har inget med Crypto Engine att göra.

De ligger faktiskt här av association. De vill att du ska tro att eftersom Bill Gates tycker att Bitcoin-tekniken är revolutionerande, betyder det att han också stöder Crypto Engine. Och det finns inga bevis för det.

Men de stannar inte där. De har också uppgett att deras kryptobot har recenserats mer än 20 000 gånger på Trustpilot, vilket är löjligt.

falska nyheter

Och dessutom lätt verifierbar.

falska recensioner på Trustpilot

Om vi lägger ihop alla recensioner för var och en av webbplatserna blir det 38. Vilket är långt ifrån 20 000 recensioner.

Inget registrerat företag på den adressen

På tal om Trustpilot hittade vi deras adresser (ja, plural) på de dedikerade recensionssidorna. Det var två, så vi bestämde oss för att kolla upp dem.

Låt oss också förtydliga att ett legitimt företag skulle ha sin fysiska adress listad någonstans på webbplatsen, i avsnittet Om oss eller sidfoten.

falsk adress
falsk adress

Vi kontrollerade i Storbritanniens regeringsdatabas om någon av dessa adresser var registrerade hos företaget. Och som vanligt finns det ingen.

falsk adress
falsk adress

Inte en, utan två Crypto Engine-mobilappar

De har inte bara sex webbplatser, de har inte heller en utan två mobilappar. Vi kollade dessa i Google Play Store.

Och vi blev mycket förvånade över det faktum att de inte hade några recensioner. Inte bara det, de har också ett så litet antal nedladdningar, eftersom de hävdar att deras växande community redan har mer än 150 000 användare.

falska nyheter

Så om vi gör lite matematik här verkar det som att endast 3,33% av deras användare laddade ner appen. Det verkar mycket osannolikt att vara legitimt, med tanke på antalet människor som spenderar mest tid på mobiltelefoner.

Trustpilot har utfärdat en varning mot Crypto Engine på grund av falska recensioner

När vi var på Trustpilot och letade efter recensioner märkte vi också att Trustpilot har utfärdat en varning mot Crypto Engine. Det är deras policy att ta bort alla falska kommentarer från en sida när de upptäcker missbruk och lämnar en varning. Dessa bedrägliga metoder borde vara skäl nog att inte investera med denna kryptobot.

falska recensioner

Det finns fortfarande några falska positiva recensioner, och vi kommer att ta en titt på dem. De falska kommentarerna lämnas vanligtvis av personer som tidigare aldrig skrivit på Trustpilot.

falska recensioner
falska recensioner

Dessutom är det enda stället där dessa kändisar nämns på Crypto Engines webbplatser och de falska bloggarna som granskar denna handelsbot.

Å andra sidan har de riktiga personerna som postar negativa saker om företaget vanligtvis flera recensioner på Trustpilot. Dessutom beskriver de samma beteendemönster hos bedragarna: när de väl får din information slutar de oupphörliga samtalen aldrig.

negativ recension
negativ recension
negativ recension

Ett märkligt fall i Palau

När vi tittade på recensionerna på Trustpilot hittade vi en webbplats registrerad i Republiken Palau (domänen som slutar på .pw).

negativ recension

Det beskriver samma mönster – de ringer och tjatar på folk för pengar. Den enda kuriosa här är, om vi ska tro den här kommentatorn, att de har spelat en reklamfilm på nationell TV. Eftersom den här kommentaren postades den 8 juli 2020, kollade vi för att se vilka regler som fanns på den tiden för kryptohandel i Palau. Och det verkar ha varit mycket oreglerat, men framsteg har gjorts under det senaste året eller så.

Om man tittar på deras verksamhet som helhet verkar det som om de riktar sig mot länder med mindre regulatoriska begränsningar. Du bör vara uppmärksam på om det finns policyer för ekonomiskt bedrägeri i ditt land eller din region.

Danska FSA har utfärdat en varning mot Crypto Engine

Den danska finansinspektionen (FSA) har utfärdat en varning mot Crypto Engine för misstänkt bedräglig verksamhet. Detta är ett tydligt tecken på att det är något fel med denna kryptohandelsbot och du bör inte investera med plattformen.

Vårt omdöme: Crypto Engine är en bluff helt och hållet!

Som vi utförligt har visat i denna Crypto Engine-recension är denna plattform en bluff till 100%. Flera webbplatser, identiska med liknande bedrägerier, falska recensioner och artiklar, såväl som falska adresser och till och med misstänkta bedrägerivarningar är ett tydligt tecken på att hålla sig så långt borta från denna plattform som möjligt.

Om du vill säkra en ekonomiskt oberoende framtid rekommenderar vi att du undersöker marknaden. Och om du vill använda en kryptohandelsbot bör du titta på legitima bots, som Trality, Cryptohopper, Coinrule, Bitsgap, etc.

Vanliga frågor om Crypto Engine

Är Crypto Engine en bluff?

Ja, Crypto Engine är en bluff. Den är utformad för att få dig att tro att det är en kryptohandelsbot för att få din personliga information och sedan dina pengar.

Är det säkert att använda Crypto Engine?

Nej, det är extremt farligt att använda Crypto Engine. De kommer att samla in dina personuppgifter för att störa dig med telefonsamtal och investeringsförfrågningar.

Ska jag investera med Crypto Engine?

Nej, du bör inte investera med Crypto Engine. Eftersom detta är en bedräglig webbplats som ser ut som en kryptobot, kommer du bara att förlora pengar, och förmodligen tid.

Är Crypto Engine en legitim kryptohandelsbot?

Crypto Engine är inte en legitim kryptobot. Det är en bluff som är utformad för att se ut som en, men den förgriper sig bara på oskyldiga människor och nybörjare för att ta ifrån sig deras pengar.

Author

  • En gedigen bakgrund inom såväl Kundvård, handel med kryptovalutor har gett mig en god erfarenhet och uppfattning om innebörden av att ha kunden i fokus. Genom att ha högt & rimligt uppsatta mål så undviker jag "lagom" med ambition att alltid vilja överträffa förväntningar. Prestationer genom åren har lett till goda resultat och flertalet utmärkelser, främst inom Sälj. Ärlighet, lyhördhet och respekt är centrala ledord i min vardag.Älskar mötet med kund och utmaningen i att hitta bra lösningar och långvariga samarbeten. Stimulansen ligger i det ömsesidiga förtroendet och i handslaget. Sensommaren 2019 så slutförde jag en 8 månader lång ledarskapsutbildning (personligt ledarskap). Kompletterade detta med en 6 månader lång ledarskapsutbildning (coachande ledarskap) som slutfördes våren 2020. Har som ambition att coacha en grupp till gemensam framgång.Är sedan 2019 med och ansvarar för marknadsdelen, på ideell basis, inom Hammarby Bandy. Fokus på att arbeta fram koncept som gör klubbens nätverk än mer dynamiskt och attraktivt för såväl befintliga som nya samarbetspartners. Valdes in som ledamot i Hammarby IF Bandys styrelse i juni 2020.Erfaren inköpsansvarig och kontorsadministratör. Utbildad inom ledarskap, projektledning, konstdirektion, fotografi, teckning.