Crypto.com recension: Vad är crypto visa-kortet och hur jämför crypto.com med andra?

Trading computer

Crypto.com håller snabbt på att bli ett känt namn i kryptovalutabranschen efter att ha köpt namnrättigheterna till The Staple’s Center. Det är en fullserviceplattform för kryptovaluta där användare kan köpa eller sälja krypto, säkert lagra sina digitala tillgångar och göra vardagliga köp med sina kryptotillgångar med Crypto.coms kreditkort. Företaget prioriterar hög säkerhet, låga avgifter och massor av möjligheter att tjäna ränta och belöningar. Välkommen till vår Crypto.com recension!

en uppsjö av kryptovalutor

Crypto.com samarbetade nyligen med Visa för att erbjuda en rad olika krypto-Visa-kort till sina användare. Det finns 5 kortnivåer var och en med sin egen unika uppsättning belöningar och förmåner. På den lägsta nivån tjänar Midnight Blue-kortinnehavare 1% tillbaka (betalas i CRO). På den högsta nivån tjänar Obsidian-kortinnehavare 8% tillbaka. Kort med högre nivå erbjuder också full ersättning för månatliga prenumerationsavgifter för tjänster som Netflix, Spotify, Amazon Prime och mer när du betalar för dessa tjänster med ditt kryptokort. För att låsa upp de högre betalkorten måste du satsa crypto.coms infödda token, CRO, i 6 månader. Ruby-kortet är vår favorit för de flesta användare, eftersom det bara kräver att satsa $400 i CRO för att låsa upp. Rubykortet ger användarna 2% cashback (i CRO) och en full rabatt på Spotify-prenumerationer. Med en insats på $4 000 kan du låsa upp Royal Indigo och Jade Green-nivån som kommer med tillgång till flygplatsloungen för de som flyger ofta.

För att få det högsta kortet, obsidiankortet, måste du satsa 400 000 USD i CRO på crypto.com. Detta kort ger användarna en hel del 8 % i kontanter samt tillgång till flygplatsloungen och ett partnerskap med privatjet. Även om det är dyrt, har användare som satsade CRO tidigare i år gjort över 100 % avkastning på sin satsade CRO. Så i slutet av dagen tjänar många användare på dessa kort med högre nivå. På Crypto.com-börsen kan användare handla över 150 kryptovalutapar. Du kan köpa krypto med ditt betal- eller kreditkort med över 20 fiat-valutor i deras mobilapp.

För användare som har genomfört avancerade verifieringskrav erbjuder börsen också hävstång. Hävstång tillåter användare att låna pengar för att förstärka volatiliteten i en handel eller investering. Användare av hävstång riskerar att likvideras, vilket är när din hävstångseffekt spelar mot dig och dränerar din position till 0 snabbt. Av denna anledning bör endast erfarna handlare använda hävstång. Du måste också betala ränta på lånade medel, vilket gör hävstångspositioner dyra att hålla. Hävstång är för närvarande inte tillgänglig för amerikanska kunder

Handlare som uppfyller behörighetskraven kan ansöka om VIP-programmet för att få ytterligare incitament och förmåner. Det finns 3 nivåer, baserat på din månatliga handelsvolym som en procentandel av börsens totala handelsvolym. VIP-förmåner inkluderar: reducerade producent- och mottagareavgifter, tidig tillgång till nya produkter och funktioner, gratis Crypto.com Visa-kort, 50 % provision på handelsavgifter som samlas in från dina hänvisningar, exklusiva forskningsrapporter, din egen dedikerade VIP-kontoansvarig och API-tekniker OTC-blockaffärer.

En av de mest unika tjänsterna du hittar är den kostnadsfria skattetjänsten crypto.com. Den är helt integrerad med alla populära börser och plånböcker, helt kostnadsfritt, och har ett mycket användarvänligt gränssnitt som gör det enkelt att räkna ut dina kryptoskatter. (Fullt stöd för USA och Kanada och fler jurisdiktioner framöver).

Många cryptocurrency-logotyper på ett ställe

En av de bästa funktionerna hos Crypto.com är dess låga avgifter i jämförelse med andra handelsplattformar. Dessa avgifter blir ännu lägre om du drar fördel av CRO-token-incitament som kompenserar för avgifter och uppmuntrar dig att bli en aktiv kryptohandlare på dess börs. Avgifterna du betalar beror på vilken typ av handel du gör och vilka tjänster du använder. Här är en översikt över några av avgifterna du kan stöta på:

Crypto.com-avgifter: 2,99 % till 3,99 % debet- eller kreditkortshanteringsavgift för sin mobilapp, beroende på din region. Detta debiteras varje gång du köper krypto med ett kredit- eller betalkort. Men Crypto.com erbjuder nu nya användare 30 dagars handel utan avgift.

0,10 % till 0,16 % mottagaravgift per beställning, beroende på din senaste 30-dagars handelsvolym. Detta är den avgift som tas ut för beställningar som fylls omedelbart. Den kan reduceras till noll om du satsar CRO, se deras avgiftstabell.

0,04 % till 0,10 % tillverkaravgift, beroende på din senaste 30-dagars handelsvolym. Detta är en avgift som läggs på köp- eller säljorder som inte fullföljs omedelbart (t.ex. för att du lagt en limitorder).

Plånboksuttagsavgifter, beroende på vilket mynt du vill ta ut.

0,015 % till 0,04 % taravgift på derivat.

0 % till 0,025 % tillverkaravgift på derivat.

Visa-kortsuttagsavgifter, beroende på vilket tierkort du har.

Nätverksavgifter för transaktioner gjorda med DeFi Wallet. Dessa avgifter betalas till blockchain-gruvarbetare, inte crypto.com. En av de coola sakerna med utbytet är att det finns massor av användarincitament utformade för att uppmuntra dig att handla mer. Avgiftsschemat, till exempel, är stegvis baserat på handelsfrekvens. Ju mer du handlar, desto mindre betalar du. Här är några av de andra incitamenten som crypto.com erbjuder:

2% insättningsbonus på alla kryptoinsättningar (betalas i form av CRO, Crypto.coms eget mynt).

20 % till 100 % rabatt på handelsavgifter och marginalsatser när du satsar eller betalar dessa avgifter med CRO.

Upp till 10 % per år ränta, betalas dagligen, när du satsar CRO i 180 dagar.

Daglig ränta intjänad för att hålla krypto på ditt utbyteskonto. De hänvisar till detta som ”soft staking”. Skillnaden mellan detta och vanlig stakning är att det inte finns något lås. Du har bara ett saldo på ditt konto och tjänar daglig ränta för att göra det.

50 % rabatt på mynt under Syndicate-evenemang när du uppfyller vissa deltagandekrav.

Hur är det med säkerheten?

Crypto.com tar säkerheten för användarnas konton på allvar. På tillgångssidan lagras de flesta kryptovalutorna på crypto.com i kylförvaring (d.v.s. offline, där hackare inte kan komma åt det). Fiat-valutor på plattformen förvaras i reglerade bankinstitut där de kommer att vara försäkrade och skyddade enligt din lokala myndighets bestämmelser. På mjukvarusidan använder crypto.com flerfaktorsauktorisering för att komma åt ditt konto. Det inkluderar lösenordsskydd, e-post- eller telefonverifiering och biometri. Programvaran granskas regelbundet och uppdateras för att inkludera de senaste säkerhetsfunktionerna. Crypto.com skyddar även uttag genom e-postverifiering och obligatorisk vitlistning av externa adresser. Om du inte vitlistade adressen kommer uttaget inte att behandlas.

När det kommer till kundservice erbjuder Crypto.com support dygnet runt via chatt och e-post i appen. Det är tydligt att Crypto.coms kundtjänst kan förbättras. Klagomål handlar till stor del om långsamma svarstider och bristande stöd för att ta itu med frågor. Tjänsten blir bättre när du når högre nivåer och en av fördelarna med VIP-programmet är en dedikerad kontoansvarig så högfrekventa handlare kanske inte har samma frustrationer som mindre frekventa användare.

Dessutom erbjuder Crypto.com en av de bästa kryptoapparna på marknaden. Det är en fullt fungerande, användarvänlig mobilapp där du kan göra allt du kan göra på den webbaserade skrivbordsplattformen. För dig som föredrar att göra allt via sin telefon eller surfplatta kan du hantera din plånbok, lägga handelsorder, övervaka dina Visa-korttransaktioner och mer utan att någonsin logga in på en dator.

Crypto.com visakortet

En konstnärlig vision av innehavare av kryptovaluta

Crypto.com erbjuder ett förbetalt Visa-betalkort, tillhandahållet av Crypto.com. Du kan ladda och spendera fiat (t.ex. AUS, CAD, EUR, GBP, SGD, USD), utan att behöva köpa och hålla några kryptovalutor. Det finns inga årliga avgifter. Cashback går från 1% — 8% beroende på vilket kort du väljer. Incitament finns, inklusive gratis tillgång till flygplatsloungen, Amazon Prime, Netflix och Spotify. ”Förbetalt” betyder att du måste ladda pengar på det, eftersom det inte är kopplat till ett bankkonto. Det betyder också att det inte visas på en kreditvärderingsrapport.

Crypto.com Visa-kortet har lagt till ytterligare belöningar som är utformade för att passa behoven hos konsumenter som alltid är på resande fot. Utifrån de befintliga resebelöningarna från Crypto.com Visa Card, som inkluderar gratis och obegränsad tillgång till LoungeKey™ Airport Lounge, interbankväxelkurser och inga utlandsavgifter, kommer utvalda kort att ha: Din resa – i stil: 10 % köprabatt på varje Expedia-bokning (50 USD ekv.*) eller Airbnb-bokning (USD 100 ekv.); Din musik: Spotify. Få 100 % rabatt för din standardprenumerationsplan (ekvivalenter 12,99 USD); Dina filmer: Netflix. Få 100 % rabatt för din standardprenumerationsplan (ekvivalenter 13,99 USD); Bästa utgiftsbelöningar. Någonsin. Upp till 8 % tillbaka på utgifterna, lokalt eller utomlands, inga minimi- eller maximala utgifter krävs. Till och med Midnight Blue Card får nu 1 % tillbaka – en långvarig begäran från vårt community.

Närhelst du satsar den CRO som krävs för den högre kortnivån kan du njuta av olika insatsförmåner som ökad cashback, återbetalningar, ökat insatsintresse för Crypto Earn, etc., beroende på vilken kortnivå du har satsat för. Det är viktigt att veta att kortinnehavare som behåller sin nuvarande CRO-kortsinsats kommer att fortsätta att dra nytta av fördelarna som är förknippade med deras kort men kommer att förlora sina förmåner om insatsen låses upp. De nya kortinsättningspriserna kommer att gälla om kortinnehavaren (1) uppgraderar sin kortnivå eller (2) avaktiverar och återinsätter sin CRO-kortsinsats vid ett senare tillfälle. Kortinnehavare som satsar CRO för ett kort baserat på de nya fiat-baserade räntorna kommer att få det exakta beloppet CRO tillbaka när de avinsats. Till exempel: a. En användare satsar 5 000 CRO för ett Ruby Card, när 1 CRO = 0,08 USD (400 USD/0,08 USD) b. När den användaren avaktiverar, kommer 5 000 CRO att returneras till dem, oavsett om priset på CRO är högre eller lägre vid tidpunkten för avsättningen.

Hur jämför Crypto.com med andra börser?

En av valutorna som kan växlas på Crypto.com, Ripple-myntet

Låt oss jämföra Crypto.com med Coinbase, en annan extremt populär kryptovalutabörs. Crypto.com och Coinbase är två pålitliga kryptovalutabörser som erbjuder ett inhemskt mynt. Båda börserna låter användare köpa, sälja eller handla kryptovaluta. Dessutom garanterar de förstklassig säkerhet och ger en digital plånbok. Coinbases USD-mynt (USDC) är ett US-dollar-stabilt mynt, vilket betyder att 1 USDC är lika med 1 USD. Som jämförelse tillhandahåller Crypto.com ett Crypto.com-mynt (CRO), och ju fler användare som satsar, desto fler fördelar får de.

Även om båda plattformarna är populära är Crypto.com mycket billigare. “Maker-taker” prisstrukturen belönar användare med högre handelsvolymer, medan Coinbase har maker-taker-avgifter som är lite högre och kan även ta ut fasta avgifter. Crypto.com ger också generösa belöningar med sätt att tjäna krypto och ränta på insättningar. Men Coinbase utmärker sig för sin användarvänlighet och utbildningsmöjligheter att tjäna krypto.

Vi utvärderade båda börserna på valutor som stöds, avgifter, specialfunktioner och säkerhet. Dessutom tittade vi på hur åtkomstnivåerna skiljer sig mellan investerare på olika platser i USA. Båda kryptovalutabörserna tillhandahåller en mobilapp som fungerar på Android- och iOS-enheter tillsammans med en digital plånbok. Plattformarna skiljer sig dock åt i sina erbjudanden. Medan Coinbase fokuserar på nybörjarutbildning erbjuder Crypto.com, som började som en kryptobetalningsplattform, flera produkter, såsom Visa-kort, kryptobetalning i kassan och flera sätt att tjäna krypto.

Coinbase-investerare uppskattar ett enormt bibliotek med information om handel med kryptovaluta. Genom att gå en kurs eller titta på en lektion om olika altcoins tjänar användarna lite kryptovaluta, ofta tre eller 10 dollar värda. Den har också en väntelista för ett kommande Coinbase Visa-betalkort där användare kan tjäna upp till 4% i belöningar på varje köp. Dessutom har Coinbase ett inhemskt mynt, USD Coin (USDC). Användare kan hålla fast vid USDC för att få 0,15 % årlig procentuell avkastning (APY).1

Till skillnad från Coinbase erbjuder Crypto.com mycket begränsat utbildningsmaterial. Dess kunskapsbas täcker grunderna för plattformen. Det finns också en blogg och en handfull lektioner i avsnittet ”universitet”. Istället koncentreras den på produkter:  Visa-kort: Flera kortnivåer som erbjuder upp till 8 % CRO-belöningar vid köp, beroende på hur mycket CRO som satsas; Kryptobetalning: Köp presentkort med krypto eller välj kryptobetalning i kassan hos vissa återförsäljare för att betala med krypto; Crypto Tjäna: Användare kan tjäna upp till 12 % på kryptoinsättningar; men det rekommenderas vanligtvis inte att lagra valuta på plattformar; och Kryptokredit: Användare som inte är baserade i USA kan låna upp till 50 % av sin kryptosäkerhet med ett kryptolån.

Crypto.com stöder 150+ kryptovalutor, medan Coinbase har 100+ säljbara kryptovalutor. Båda stöder populära fiat-valutor, inklusive USD, EUR och GBP, såväl som myntfraktioner. Cyrpto.com har 26 fiat-stödda valutor och Coinbase delar inte längre deras kompletta lista. New York-användare är dock förhindrade att köpa vissa valutor på Coinbase-plattformen, medan Crypto.com-investerare i Connecticut inte kan köpa DAI och invånare i den staten såväl som Texas kan inte köpa PAX Gold (PAXG). Båda plattformarna stöder Dogecoin (DOGE), tillsammans med andra favorit altcoins.

Coinbase och Crypto.com är mycket säkra plattformar som erbjuder branschstandardåtgärder som krävs för drift i USA. Båda börserna tillhandahåller tvåfaktorsautentisering (2F), Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) försäkring på USD-saldon och försäkring mot skada eller stöld. De använder också en bug bounty-plattform för att hitta svagheter. Coinbase håller 98 % av valutorna i kylförvaring, medan Crypto.com säger att de lagrar 100 % i kyllager med luftgap.

Varje plattform har en digital plånbok med utmärkta säkerhetsfunktioner, inklusive multifaktorautentisering och adressvitlista. Men vitlista är obligatoriskt på Crypto.com-plånboken och valfritt på Coinbase. Crypto.com-plånboken tillhandahåller privata nycklar som är krypterade lokalt på användarens enhet. Med Coinbase tillåter handelskontot dig inte att hantera dina privata nycklar, men den fristående plånboken låter dig hantera dem och ha dem på din enhet.

Den största skillnaden mellan plattformarna beror på kostnaden. Crypto.com håller det enkelt med hjälp av maker-taker-modellen, med priser som sträcker sig från 0,04 % till 0,40 % för tillverkares avgifter och 0,10 % till 0,40 % för takeravgifter. Liksom Coinbase betalar investerare ytterligare avgifter för att använda kreditkort. Dock tar Coinbase ut en producentavgift på vanligtvis 0,50 % plus en rörlig eller fast Coinbase-avgift, baserat på finansieringstyp eller region.

Till exempel, en handlare med låg volym som vill köpa Bitcoin (BTC) till ett värde av 100 $ via en överföring av Automated Clearing House Network (ACH) ådrar sig en producentavgift på 0,40 % på Crypto.com. Coinbase tar ut producentavgifter på 0,50 % för samma transaktion. Crypto.com erbjuder branta rabatter för investerare som satsar på CRO. Genom att använda ett nivåsystem kan du tjäna större och större rabatter upp till 100 % av producent-taker-avgifterna beroende på hur mycket du satsar. Även om du hittar många Coinbase-kampanjer på webben, finns det färre alternativ för avgiftsrabatter på Coinbase.

Båda plattformarna erbjuder webb- eller appbaserad handel. Även om mobilapparna och webbläsarverktygen är intuitiva och lätta att använda, ser utbytena annorlunda ut. Coinbase tar ett enkelt tillvägagångssätt, vilket gör det enkelt att navigera på webbplatsen eller ta reda på dina nästa steg. Däremot tillhandahåller Crypto.com flera produkter, och webbplatsen kan vara överväldigande vid första anblicken. Nybörjare som är nya inom handel kan känna sig mer bekväma med att använda Coinbase tills de förstår terminologin och typerna av transaktioner som stöds. Coinbase är tillgängligt i mer än 100 länder inklusive USA, Kanada, Singapore, Storbritannien och 39 europeiska länder. Invånare på Hawaii kan dock inte använda Coinbase. New York-bor kan möta restriktioner. Även om investerare i New York inte kan använda Crypto.com, kan invånare på Hawaii det. Dessutom är det tillgängligt för invånare i över 100 länder, inklusive USA, Australien, Singapore, Kanada och U.K. DAI är inte tillgängligt i Connecticut. PAXG är inte tillgängligt i Connecticut och Texas. Totalt är 27 mynt inte tillgängliga för invånare i USA.

Vad är den slutliga domen?

Enkel att använda, låga avgifter och ett bra urval av mynt utgör några av de bästa kryptovalutabörsarna. Även om Crypto.com har en liten inlärningskurva är webbplatsen och appen användarvänliga och lättnavigerade. Dessutom är kostnaderna lägre än Coinbase, och det finns ett bredare utbud av valutor. Kombinerat med flera rabatter och produkter, såsom kryptobetalning för köpalternativ, ger dessa skäl det en topplacering över Coinbase. Dessutom har Crypto.com rekommenderats till oss av fler och fler handlare. Kanske finns det en ljus framtid för det.