,

Tips för handel med kryptovalutor för nybörjare

Mobil ochdatorhandling

Kryptorialto har blivit en fullvärdig deltagare i det globala finansiella systemet på några år. Men till skillnad från aktiemarknaden och andra investeringsattraktiva områden har digital tillgångshandel flera attraktiva funktioner. Det är omedelbart värt att allokera små belopp för initiala investeringar på plattformar för digitala tillgångar. Detta tillåter alla som vill handla med digitala tillgångar och göra videor som ”1k daily profit recension”. Dessutom är kryptoindustrin en mycket ung och snabbt växande marknad. Utifrån detta har en potentiell investerare ett brett utbud av kryptoprodukter som kan göra vinst. Inflytandet från stater och lagar är också minimalt på grund av ungdomen på marknaden för kryptotillgångar.

Men alla dessa plus ger upphov till ett viktigt minus, som är att nybörjare strävar efter att få sin första vinst så snart som möjligt och bli rik. På grund av detta gör investerare känslomässiga köp och missköter sitt kapital. Dagens artikel kommer att tillåta nybörjare och handlare att undvika irriterande misstag. Att känna till fallgroparna och grunderna för handel med kryptomynt kommer att tillåta investerare att ordentligt bygga sina ”relationer” med den digitala tillgångsmarknaden och börja investera framgångsrikt.

Mobiltelefonhandel

Utbilda dig själv om krypto

Ett mer grundläggande misstag nybörjare gör är att inte ha sammanhanget. En nybörjare bör ägna det mesta av sin tid inte till aktiv handel, utan till att studera marknaden och nyheter. Detta kallas fundamental faktoranalys. Tack vare detta hittar investeraren lönsamma tidsperioder för att köpa kryptovaluta, och undviker även perioder med ökad volatilitet. Och tack vare denna kunskap kan du svara för dig själv vad priset på Ethereum blir 2022?

Få ny kunskap kommer att öka dina chanser att få framgång inom kryptohandel /foto: reviewsed

Förutom grundläggande faktorer är det extremt viktigt för en investerare att lära sig teknisk analys. Analysera komponenterna i bildandet av stöd- och motståndsnivåer, eftersom priset på vilken digital valuta som helst rör sig från ett område till ett annat. Denna kunskap gör att du kan välja den mest lönsamma nivån för att köpa krypto eller genomsnittliga nuvarande positioner. Teknisk analys är en ganska svår disciplin att studera, som kan kompenseras genom att analysera analysen av praktiserande handlare med lång erfarenhet.

För- och nackdelar med att använda kryptohandelsbots

Ett av de mest attraktiva sätten för nybörjare att handla på kryptovalutamarknaden är användningen av tredjepartsprogram eller appar för kryptohandel. Detta gör att nybörjare kan spara den tid som behövs för att analysera den grundläggande bakgrunden, tekniska indikatorer för krypton, samt utveckla sin egen investeringsstrategi. Mer om handelsbots kan du hitta i Cryptodaily.

Kryptohandelsbotar är speciella program som optimerar och automatiserar handel med kryptotillgångar. Vanligtvis betalas sådana program och de innehåller redan vissa handelsstrategier och nyckelregler för handel med digitala tillgångar. Detta tillåter nybörjare att lägga sitt kapital i de ”professionella” händerna på en bot som kommer att tjäna pengar på det. En viktig fördel med boten är bristen på känslor, samt rädsla och osäkerhet inför kryptohandel.

kryptografikon

Att använda robotar för kryptohandel är inte för nykomlingar /foto: the house of solid gold

Trots detta kan användningen av sådana bots vara osäker. För det första är bots sårbara för hackerattacker, vilket kan leda till förlust av användarens personliga data, såväl som alla medel på kryptoplånboken som är kopplad till boten. En annan nackdel med kryptohandelsbots är den låga flexibiliteten. Trots alla algoritmiska processer kommer boten inte att snabbt kunna anpassa sig till handelsmiljön.

Detta kan leda till kapitalförlust eller stora förluster. Det är också viktigt att förstå att användningen av en bot är mycket dyr, eftersom den fördelaktiga användningen av sådana program innebär ständig uppdatering av programvaran för att anpassa och förbättra handelsstrategier. Därför är det en farlig aktivitet för nybörjare att använda cryptocurrency-bots för handel. Man bör inte heller glömma det stora antalet bedrägerier och bedrägliga system som kan skapas av typen av bots med stora andelar av vinst i de tidiga dagarna.

Vanliga misstag

Låt oss nu titta på några klassiska misstag som nybörjare gör i kryptovalutahandel. Dessa fel är grundläggande och om en användare verkligen vill tjäna pengar på att handla digitala tillgångar måste dessa fel korrigeras först.

Investera alla pengar på en gång

En av nyckelreglerna för lönsamma investeringar på kryptovalutamarknaden är pengahanteringsregeln. Detta är grunden för all handel, inte bara i kryptorialto. Nybörjare använder ofta alla pengar de har på en gång för att köpa kryptovalutor. Detta är ett grovt misstag, eftersom. handlaren lämnar inget manöverutrymme. När allt kommer omkring kan en situation uppstå när du behöver snitta en position efter en prisåterställning eller köpa andra lovande digitala tillgångar.

Investeraren måste fördela budgeten korrekt och planera inköp. För att göra detta är det nödvändigt att beräkna de belopp som tilldelats för investeringar och handel. Vid spot- och terminshandel är det också extremt viktigt att kunna analysera och använda den information som tas emot för att fastställa vissa nivåer på vilka köp av villkorade Bitcoin och Ethereum kommer att genomföras.

Det är nödvändigt att bara tilldela gratis pengar för köp av kryptomynt och inte i något fall använda kreditmedel, särskilt om du inte är säker på dina handelsfärdigheter. Om du vill använda hävstångsfinansierade fonder är det säkrare att prova marginalhandel. Du kan inte handla hela beloppet. Det är nödvändigt att korrekt distribuera en del av medlen för köp av digitala mynt och lämna resten i reserv vid oförutsedda faktorer.

Investera alla dina pengar i en tillgång

Detta är en extremt oklok och farlig aktivitet, som kan leda till en betydande minskning av kapitalet hos en oerfaren handlare. All kryptohandel består av att köpa olika tillgångar och skapa en investeringsportfölj. Genom att köpa olika mynt blir investerarens portfölj säkrare tack vare diversifieringsregeln. Den består i distribution av pengar mellan flera digitala valutor. I det här fallet kommer förlusterna från prisfallet på en kryptotillgång att kompenseras av vinsten från tillväxten av andra mynt.

En handlare

Det är en dålig idé att investera alla dina pengar i en tillgång /foto: bitcoinlist

Det är mycket lätt att undvika detta misstag: använd regeln enligt vilken 5%-10% av den ursprungliga insättningen används för att köpa en tillgång. Denna regel gäller dock inte för stora kryptoprojekt som Bitcoin, Ethereum, Polkadot och Solana. Dessa är digitala tillgångar som utgör majoriteten av kryptomarknaden och kan allokeras från 30 % till 45 % av investeringsportföljen. Det är viktigt att förstå att i takt med att kunskap och erfarenhet växer, börjar investeraren själv bilda en procentandel i sin portfölj.

Känslomässiga beslut

I alla börser eller handel med kryptovalutor bör känslor flytta till det femtionde planet. Annars riskerar handlaren att förlora det mesta av sitt kapital och jagar det illusoriska hoppet att få 10% -15% mer än nuvarande vinst. Känslor är hjärnans naturliga reaktion på händelser från omvärlden. Men vi kan kontrollera våra tankar och handlingar. Det är förstås svårt att tänka på om signalsubstanser och hormoner rasar. Först måste du vänta tills det psyko-emotionella tillståndet återgår till det normala.

En arg man

Ta kontroll över dina känslor /foto: cleveland american

Sedan måste du ta en nykter titt på situationen och analysera hur du bäst går tillväga: öppna en position nu eller vänta på ett mer lägligt ögonblick. Du måste förstå vad som för närvarande driver marknaden, om den kommer att fortsätta växa eller om det finns stor sannolikhet för korrigering. Dessutom får vi inte glömma att använda ytterligare verktyg. Först och främst är dessa tekniska data för kryptotillgångarnas prisrörelse, nyheterna och den grundläggande bakgrunden, såväl som andra kryptohandlares handlingar. Men det är viktigt att förstå att du måste analysera denna information och fatta ditt eget välgrundade beslut.