Bitcoin Hero – Recension 2022 – Bluff eller Legitim Handelsbot?

Bitcoin Hero

Hur man använder Bitcoin Hero – fullständig recension

Med den branta ökningen av Bitcoin och andra kryptovalutor under de senaste åren är det många som nu vill investera i dessa digitala valutor. Vissa människor köper gärna tusentals nya och billiga mynt i hopp om att deras investering kommer att återvända många gånger om några år.

Andra tar sin förmögenhet i egna händer och ägnar sig åt aktiv handel. Med detta tillvägagångssätt innebär mer volatilitet mer risk. Mer risk innebär stora vinster eller – att förlora allt.

Handelsbotar tillåter en handlare att eliminera faktorn mänsklig reaktionstid. De behöver inte heller sova, äta eller göra något av det som en normal människa måste göra. Deras marknadsanalys är känslolös och på många sätt mer objektiv än en människas, men det finns en gräns för deras förmåga.

Först måste de ställas in ordentligt. En handlare måste ha åtminstone en del grundläggande kunskaper om handel. För det andra är inte alla botar skapade lika. Vissa är bara bättre än andra. Vissa är gratis, vissa är billiga, andra inte.

Så, vad är fallet med Bitcoin Hero?

Sök på Google

Ett projekt med två eller flera olika webbplatser är alltid en anledning till misstankar. Detta kan betyda att det är något ondskefullt på gång eller att de slarvat med varumärkesmärkning och skydd av sitt domännamn.

Oavsett vilket bör detta få någon att ifrågasätta om de ska lita på denna programvara med sina pengar. Detta är ett kännetecken för de flesta moderna handelsbotbedrägerier.

Det finns faktiskt minst tre webbplatser, varav två är exakt likadana men värd på olika domäner.

Om du inte är bekant med domäner och deras element, här är en snabb uppdelning. Den mest synliga, ”vita” delen av länken är ”huvuddomänen”, ofta bara kallad ”domänen”. Det grå elementet som föregår det är en underdomän.

Underdomäner används för att presentera olika delar av en webbplats, till exempel ”butiken” eller en annan version av webbplatsen för, låt oss säga, mobilanvändare. Du kanske har stött på länkar som innehåller ”m.” underdomän.

Det som sticker ut här är att underdomänen är vad vi förväntar oss att se i huvuddomännamnet – projektets namn. Istället ser vi en helt orelaterade domän. Trimma länken ner för att navigera till kärnan, huvuddomänen vi ser detta.

Webbplatsen är helt saknar innehåll utan något sätt att navigera tillbaka till där vi kom ifrån. Webbplatsen visas inte i Google-sökning på någon rimlig sida och att leta upp den via Googles ”site:”-operatör ger detta.

Ta en titt på hur många olika underdomäner den här webbplatsen jonglerar med. Enligt Google handlar det om resultat från 1980. De kör nästan 2000 bedrägerioperationer bara från den här webbplatsen!

Undersökningen fortsätter och går vidare till innehållet på webbplatsen/webbplatserna och påståendena däri.

Det vi ser här är två typiska inslag av bedrägerier. Fältet för telefonnummer är obligatoriskt, av helt oklara skäl. Detta är en icke-standardiserad praxis i världen av kryptomäklare.

Därefter noterar vi den liberala användningen av generiska stockfoton med Bitcoin-tema. Bedrägerier använder sig ofta av sådana bilder och stora bitar av text som talar om något annat än deras produkt – eftersom det inte finns någon produkt.

Liknande element använder andra bedrägerikryptoplattformar från detta nätverk:

Till påståendena.

Ett annat misstänkt element är ett erbjudande som bara är för bra. Tänk på det. Hur får dessa människor tillbaka sin investering? Måste de inte åtminstone äta eller betala räkningar? Om de inte tar betalt för en tjänst som de investerat både tid och pengar i, hur tjänar de då några pengar?

$250 är en ganska stor summa för någon som bara vill börja sin resa i kryptovärlden. För många är kryptohandel ungefär lika riskabelt som hasardspel, och även om utsikterna att bli rik är tilltalande är det inte särskilt många som är beredda att ge $250 direkt från början.

Dessutom är det oklart varför beloppet är satt så högt överhuvudtaget. Om plattformen inte tar några avgifter, varför skulle det spela någon roll hur mycket pengar en användare investerar och var? För Bitcoin Hero skulle det inte spela någon roll om du tjänar $10 eller $10 miljoner.

När det gäller den här bluffen (och det här är utan tvekan en bluff) har de verkligen regerat över sig själva. Jargongen hölls på ett minimum och de lade till och med till något trovärdiga recensioner av framgångssaga. Språket i dessa är onaturligt rent och vagt och det är lite konstigt att de alla har snygga och rena profilbilder av de förmodade användarna av denna programvara.

Människor som dras till krypto är i allmänhet människor som värdesätter integritet och frihet framför bekvämlighet, så att behöva lämna ett telefonnummer eller berätta för hela världen hur rik du är går lite emot logiken i hela kulturen.

Hur som helst, även den tekniska jargongen är nästan uthärdlig ända fram till…

De kunde bara inte låta bli – och inte konstigt. Om bedragarna inte lägger till några besynnerliga element kommer ”produkten” helt enkelt inte att vara tillräckligt tilltalande. För det finns ingen produkt och det finns inga funktioner i verkligheten. Kolla in den här – ”tidssprång”.

Hur skulle programvaran veta i vilken riktning priset på en tillgång kommer att röra sig? Vilka algoritmer använder den för denna analys? Är det att analysera nyheter via NLP?

Dessa är komplicerade och dyra tekniker och de är för det mesta effektiva. Om programvaran verkligen existerade och om den använde någon av dessa, skulle du bättre tro att de skulle vilja låta hela världen veta det.

Istället får vi ett mycket generiskt uttalande som inte gör det klart om vi har att göra med en billig prediktiv algoritm eller ett sofistikerat flerskiktigt analyssystem.

Handelsboten utnyttjar exakt samma falska strategi som tillämpas av ett dussin andra krypteringsrobotar som vi har varnat för:

Slutligen kommer vi fram till detta löfte, gömt i avsnittet ”Om oss”.

Ytterligare ett besynnerligt påstående i stort behov av sammanhang. Avser detta varje dag? Även under en “bear run” när alla kryptopriser sjunker? Om så är fallet, hur? Och låter det inte bara lite för rent att lägsta möjliga intäkter, oavsett vad, genom hela användarbasen alltid är exakt $1000?

Det bör inte råda några tvivel i ditt sinne att även om denna bedrägeri inte är lika löjlig som vissa andra, så finns de fördömande nyckelelementen i handelsbotbedrägerier på själva webbplatserna. Till några externa källor.

Recensioner på Trustpilot

Kanske lite överraskande, med tanke på den något övertygande karaktären hos de tre webbplatser som vi har stött på hittills, ser vi ingen av dem på Trustpilot. Istället presenteras vi för två helt nya webbsidor.

Den andra recensionssidan är tom, men webbsidan den länkar till är intressant. Det är helt annorlunda än alla andra och verkar vara ett enkelt spel som är tänkt att lära dig om handel. Det är inte särskilt bra på det, men det finns ingen anledning att misstänka att det är kopplat till bluffen.

Webbplatsen som är länkad till det första resultatet är mer intressant. Logotypen och namnet kopplar den till webbplatserna ovan, samt innehållet på webbplatsen. I den ser vi en del information som strider mot vad vi har sett tidigare.

Här, istället för att ge bort programvaran gratis, får vi veta att det finns en 2% provisionsavgift. Det är inget fel med att begära en avgift, varannan mäklare gör det – det är så de upprätthåller sin verksamhet.

Men att be om en fast avgift på 2 % är helt enkelt inte vettigt. Mäklare brukar dela upp avgiften mellan köpare och säljare för att underlätta handeln, eftersom att belasta endast en part med en avgift skulle avskräcka antingen försäljning eller köp.

För att återgå till Trustreview kan vi ta en titt på informationen om företaget.

Avsnittet “Om oss” är bara ren nonsens och meningslösa fraser. Nära slutet kan vi se ett annat omnämnande av ”tidssprång”-funktionen … eller är det ”tidsstuds”? Inte ens de vet.

Onödigt att säga att det inte finns något som heter en Global Trading Association och denna förmodade utmärkelse existerar inte.

Liknande Trustpilot-recensioner har flera krypteringsrobotar som vi har varnat för:

Slutligen, genom att ta en titt på kontaktsektionen kan vi försöka leta upp adressen för att se om vi hittar några ledtrådar om personerna bakom denna operation

Tyvärr leder adressen i fråga till en byggnad med uthyrningsbara kontor och det nämns inte om något sådant företag på denna plats.

Den fysiska platsen för kontoret som tillhandahålls är helt klart en proxy och förmodligen en falsk, men kanske genom att leta upp domänregisterinformationen kan vi samla in några fler ledtrådar.

ICANN

Att gå igenom ICANN slutar inte med att ge någon ytterligare användbar information.

Tyvärr för oss använder bedragarna Cloudflare-tjänster. Detta innebär att deras identitet och var de befinner sig förblir utom räckhåll för alla som arbetar utanför polisens räckvidd.

Även om vår utredning måste avslutas här utan att ha identifierat de ansvariga eller deras faktiska plats, har vi utan tvekan bevisat att detta projekt är en bluff. Förhoppningsvis kommer det åtminstone att spara vissa människors tid och pengar.

Vanliga frågor om Bitcoin Hero

Vad är Bitcoin Hero?

Det är en bluff. Det är lite mer sofistikerat och lite bättre paketerat bluff än andra, men kriminell aktivitet ändå.

Är Bitcoin Hero en bluff?

Ja, utan tvekan. Användningen av flera webbplatser som saknar väsentlig information, tillsammans med skaparnas totala anonymitet gör det övertygande att det är det.

Hur mycket pengar kan jag tjäna med Bitcoin Hero?

Du kan inte tjäna några pengar med Bitcoin Hero.

Är Bitcoin Hero legitim?

Nej, absolut inte.