Bitcoin Method – Crypto Trading Bot-granskning av handlare

Bitcoin Method – fullständig recension

Hur man använder Bitcoin Method – fullständig recension

Vi börjar vår undersökning med en enkel Google-sökning av ”Bitcoin Method”. Fallet är lite svårare eftersom namnet är något generiskt, drar orelaterade nyheter och blogginlägg till vårt nät, men att gå till olika recensionssajter avslöjar ytterligare källor – flera webbplatser för samma projekt.

flera webbplatser med samma Bitcoin-metod

Notera den omfattande och onaturliga användningen av legitimerande språk som ”officiellt” och ”™”. Detta är inte något som ses i någon annan, vanlig verksamhet.

Av de två andra webbplatserna som hittades är en exakt densamma som den som visas i Google-sökningen, men den innehåller en viktig ledtråd.

Alla 3 webbsidor delar samma logotyp, vilket inte ofta ses i bedrägerier. Det är nästan uppfriskande att se, men det handlar också bara om var konsistensen och sunt förnuft slutar.

Låt oss först få den kopierade webbplatsen ur vägen.

bedrägeri med bitcoinmetoden

Länken är mycket bekant för oss, men mer om det på en minut.

Vad vi har här är användningen av en underdomän för att presentera en webbsida på ett sätt som normalt skulle presenteras som huvuddomän. Underdomänen är den första delen av länken, i mörkare grått, vanligtvis tänkt som en sekundär del av en webbdomän.

Det beror på att den används för att presentera olika segment av huvudwebbsidan eller olika versioner av den, kanske skräddarsydda för mobilanvändare och sådant.

Vad vi ser här är att financialmarketsworld.com är den faktiska huvuddomänen, och den är känd för oss sedan tidigare. Att navigera till kärnan på webbsidan avslöjar vad som händer här.

felaktig omdirigering

En tom sida som endast fungerar som en bas för att distribuera många andra webbplatser från – genom underdomäner. Google har ett bra sökverktyg som låter oss undersöka hur många webbsidor (underdomäner, egentligen) den här presenterar.

financialmarketsworld.com är den faktiska huvuddomänen

Nästan 2000 olika sidor med olika bedrägerier på alla språk du kan tänka dig. Några av dem har vi redan granskat:

De andra två webbplatserna är ganska olika men innehåller några ganska problematiska element. Ta det här avsnittet om vittnesmål till exempel.

Avsnittet om falska vittnesmål

Allt om dessa vittnesmål är falskt. Från liknande bilder som verkar ha laddats ner från samma källa till den allmänna texten i deras recensioner. Sedan finns de personuppgifter som anges i dem.

Att ge en användares namn, foto, plats och mängden transaktioner som detta är mycket riskabelt och gör dem till ett främsta mål för brottslingar. Denna typ av information är mycket känslig och med rätta svartsjukt bevakad både i den traditionella finansvärlden såväl som i krypto, som, kom ihåg, ska handla om integritet och säkerhet.

Registrering på webbplatsen Bitcoin Method

Därefter finns det här registreringsformuläret. Generiska bilder som inte är relaterade till projektet det annonserar åt sidan, en fråga kvarstår. Varför tillfrågas vi om vårt telefonnummer? Hur passar det in i hela den här operationen?

Detta är inte ett valfritt fält och det verkar inte vara en del av en tvåfaktorsautentiseringsprocess. Det är bara ett obligatoriskt registreringsfält – av någon anledning.

2 % provision

Bedragarna lyckades säga emot sig själva här även när de bara använde 2 webbplatser. Den här visar en fast avgift på 2 % som är löjligt hög. Det saknar också något sammanhang. Vem tillämpas avgiften på?

Kryptomäklare tar ut avgifter på både köparen och säljaren för att dela bördan mer eller mindre jämnt utan att rubba handelsbalansen och själva marknaden genom att avskräcka från försäljning eller köp.

Gratis mjukvara

Den andra webbsidan verkar göra ett motsägelsefullt påstående. Även om formuleringen är tvetydig är innebörden att det inte tillkommer några avgifter och näringsidkaren får behålla hela vinsten.

Båda webbsidorna kräver samma insättningsbelopp.

$250 insättningsbelopp

$250 är lite brant och det är oklart vad syftet med det är, med tanke på att provision tas ut vid handel. Det skulle vara vettigt i den här affärsmodellen att sänka inträdesfältet för att tillåta personer med tunnare plånböcker att komma in på plattformen och få 2% handelsavgift från dem också.

Låt oss inse det, de flesta människor, särskilt nybörjare, är inte redo att släppa $250, speciellt om de inte bor i USA eller Europa. Det är mycket pengar på de flesta ställen och är en hög inträdesbarriär.

Samma insättningsbelopp begärs av andra bluffrobotar från detta nätverk:

Slutligen finns det här röran av en sektion.

Ryktesavsnitt om Bitcoin-metoden

Vilket syfte tjänar hela denna sektion? Förmodligen skingra rykten om att ett gäng slumpmässiga kända personer använder deras tjänst. Det finns inga sådana rykten på internet och en Google-sökning avslöjar lätt det. Dessutom, varför skingra ryktet och inte bara köra på det för inflytandet? Varför ångra det som bara kan hjälpa ditt företag att växa?

Det här är bara ett invecklat sätt att släppa namn och hoppas att folk inte läser det finstilta utan fokuserar på namnen och namnen i fetstil istället.

Samma teknik för falska kändisars stöd används av andra falska kryptoplattformar:

En sista intressant funktion är att när vi går till ”öppna gratis konto” på webbsidan bitcoinmethod.app, leds vi till en helt annan sida. Den här.

Konstig annorlunda sida när vi öppnar ett gratis konto

Ännu ett skumt lekande med webbsidans adress, men ännu viktigare, en helt ny och annorlunda webbplats som delar många av de problematiska egenskaperna hos de tidigare – med detta fina tillägg till bevishögen.

Grundare Joe Templeton

Problemet med att göra specifika påståenden är att de kan analyseras och granskas. Det är därför som bedragare oftast väljer att utelämna data eller presentera dem väldigt vagt. På så sätt är det svårare att kontrollera och undersöka om du är oinformerad och oerfaren.

Den här personen existerar helt enkelt inte. Inga sociala medier eller nyheter nämner dem någonsin. Namnet finns, okej. Och folk går under det namnet.

Bara inte någon som ser ut så här och som är en kryptomiljonär.

Det är en bra hög med bevis så vi kan lika gärna gå vidare till nästa del av vår utredning.

Trustpilot om Bitcoin Method

Sammanlagda recensioner är ett bra ställe att börja. De kan vara till stor nytta även för en ”vanlig” nätanvändare – kanske särskilt för dem.

Vi hittar bara en webbplats där och recensionerna är inte särskilt talande. De är helt klart falska och generiska och en del av ansträngningen att packa recensionssidan, men vi hittar inga verifierade negativa recensioner, vilket på sätt och vis är bra. Det betyder att få människor, om någon, har fallit för denna bluff hittills.

Avsnittet Om & Kontakt ger oss mer skratt, men i det en annan ren lögn.

about Bitcoin Method

Det finns inget som heter Global Trading Association eller dess utmärkelse. Det är helt klart påhittat.

När det gäller adressen leder den till en kontorsbyggnad.

Fake location of Bitcoin Method office

Dessutom finns det uppenbarligen inga spår av att företaget någonsin existerat där.

ICANN

Slutligen vänder vi oss till ICANN för att se vad vi kan ta reda på om domänregistranten.

Domain information about Bitcoin Method

Att använda Cloudflare för webbhotell är typiskt för bedrägerier. Dess personliga informationspolicy gör det till en idealisk plats och den hjälper till att behålla fasaden ett tag till.

Även om det kan vara lite otillfredsställande att inte kunna ”fånga” bedragarna, måste mängden bevis som samlas in här räcka. Vi har helt klart att göra med en bluff.

Vanliga frågor om Bitcoin Method

Vad är Bitcoin Method?

Den som gjorde dessa flera webbplatser hävdar att det är en kryptohandelsbot.

Är Bitcoin Method en bluff?

Ja, enligt allt vi har sett hittills.

Hur mycket pengar kan jag tjäna med Bitcoin Method?

Om du är i branschen för att förlora pengar, då är detta rätt sätt. Annars, undvika den här.

Är Bitcoin Method legitim?

Nej. Bitcoin Method är en bluff.