Bitcoin Lifestyle – Crypto Trading Bot recension av handlare

Bitcoin Lifestyle – Crypto Trading Bot recension av handlare

Hur man använder Bitcoin Lifestyle – fullständig recension

Att investera i kryptovaluta kan vara en lönsam satsning, men det medför en hög grad av risk. Priset på Bitcoin har varit mycket oförutsägbart och hittills har bitcoin visat sig vara mer volatil än de flesta traditionella investeringar som aktier, obligationer eller guld.

Trading bots lovar att hjälpa till i denna instabila handelsmiljö genom att ta bort mänskliga känslor. Deras analysverktyg kan vara en handlares objektiva öga och bästa vän. De tar också bort gränserna för mänsklig reaktionstid och förblir alltid aktiva, vilket gör dem till den perfekta assistenten.

Är Bitcoin Lifestyle ett bra verktyg för både handlare, nybörjare och erfarna?

Google-sökningen

Den här utredningen börjar oskyldigt nog. Endast en webbplats kan lätt nås via Google-sökning.

Google-sökningen

Vissa misstänkta inslag finns där, som onaturlig användning av legitimerande lingo. ”™” och ”officiell” är trots allt inget vi är vana vid att se på andra välrenommerade webbplatser.

Recensionswebbplatser avslöjar dock minst en annan webbsida i detta projekt.

Recensionswebbplatser avslöjar dock minst en annan webbsida i detta projekt

Vi kan redan se tre misstänkta element här.

För det första är de två logotyperna helt olika. Att använda flera logotyper är ovanligt i modern affärsvärld och strider mot att försöka bygga upp ett företag.

För det andra innehåller toppwebbplatsen, som kan nås via recensionswebbplatser, handelsmeddelanden. Mer om detta senare, men låt oss nu bara säga att det inte finns någon anledning till varför varken användare eller företaget självt skulle vilja meddela världen om aktuella affärer, handlarens identitet och mängden transaktioner.

För det tredje har toppwebbplatsen ett konstigt domännamn. ”Bitcoin Lifestyle”-delen av domännamnet finns faktiskt i ”katalog”-delen av domänen. Detta innebär att webbsidan kan innehålla många olika sidor som presenteras som huvudsida och jonglerar dem till olika användare samtidigt.

Bedragare använder ibland det här tricket, antingen med katalogelementet eller underdomänen för att spara på webbplatsens byggande och användning, till exempel dessa:

Visst, navigering till huvudsidan genom att trimma denna överflödiga del av länken leder oss till detta.

navigering till huvudsidan genom att trimma denna överflödiga del av länken leder oss till detta

Huvuddelen av webbplatsen är faktiskt tom och vi kan inte ens gå tillbaka till var vi kom ifrån om vi inte skriver in länken manuellt (eller ”återvänder” med vår webbläsare). Detta är en mycket stark indikation på att detta är en bluff.

Detta är en mycket stark indikation på att detta är en bluff.

Därefter kommer vi till registreringsformuläret. Observera att bedragare ofta använder stockbilder och text som är vagt relaterad till kryptos eller Bitcoins historia för att fylla sin webbplats med något sanningsenligt innehåll. Det viktigaste att notera är dock att väldigt lite sägs om deras produkt.

Även om Bitcoin ofta diskuteras långt och i detalj, när det kommer till produkten eller tjänsten som webbplatsen säljer, går jargongen samman och påståenden låter löjliga för dem som är uppmärksamma och observerar med ett kritiskt öga.

Vi ombeds också att ange ett telefonnummer och informeras om att de kommer att dela vår information med tredje part. Varför detta skulle vara fallet om de erbjuder en handelsplattform och en handelsbot är helt oklart. Vi ska redan ha vad som helst på ett ställe.

Att involvera en tredje part i den här affärsmodellen är onödigt, men för bedragare är det ett sätt att nå en person att börja socialt hacka för att mjölka ständigt ökande summor pengar.

Att involvera en tredje part i den här affärsmodellen är onödigt

Eftersom vi har nämnt strategin att använda vaga och orelaterade påståenden, är detta här ett utmärkt exempel. Cirka 1500 ord levereras till oss på framsidan. De flesta av dessa har överlägset att göra med Bitcoin och kryptovärlden. Det lilla som ägnas åt Bitcoin Lifestyle hålls väldigt vagt.

Så handelsboten använder exakt samma falska strategi som tillämpas av ett antal andra bedrägerikryptobots som vi har nämnt tidigare:

Det lilla som ägnas åt Bitcoin Lifestyle hålls väldigt vagt

Det är inget snack om vilka algoritmer som används eller vad programvarans funktionalitet och anpassningsmöjligheter är. Om du försökte välja mellan flera handelsbots, skulle ingenting här ge dig den minsta aning om vilken som är bäst.

skulle ingenting här ge dig den minsta aning om vilken som är bäst

Tydligen kostar den här tjänsten och denna banbrytande handelsbot ingenting. De tar inte ens ut avgifter när du handlar!

Vad de säger här är att även när du samlar på dig tusentals dollar kommer de inte ens att begära en bråkdel av en procent. De är i branschen för att göra framtida miljonärer – gratis.

De är i branschen för att göra framtida miljonärer

Här skiljer sig de två sajterna något åt. Den ena ber om exakt $250 insättning, medan den andra är väldigt vag men nämner en ”minsta insättning”. Avvikelsen åsido, varför skulle ett företag som inte tar ut några avgifter bry sig om du börjar med $50 eller $500? De kommer förmodligen inte att se ett enda öre av de pengarna.

De kommer förmodligen inte att se ett enda öre av de pengarna

Låt oss först packa upp anspråket från det första avsnittet. Hur kom detta nummer fram? Under vilken period var detta sant? Säkert när alla priser på olika mynt rasade, måste vinsterna ha varit låga, om de överhuvudtaget fanns.

Och hur är det med att anpassa din bot? Kan du inte välja vilket mynt du ska handla och vilka riskprofiler och strategier du kommer att använda? Det finns bara så många alternativ som påverkar potentiella vinster att platta ut att säga att en hel användarbas kommer att se dessa eller dessa vinster. Åtminstone ska det vara så.

När det gäller miljonärsuttalandet, låt oss bara säga att det är högst osannolikt om de inte sänkte hundratusentals dollar i krypto, eftersom den brantaste prisstigningen skulle se upp till x3 eller x4 prishöjning under loppet av en 61-dagarsperiod.

Det finns helt enkelt inget sätt att bli miljonär på två månader om du inte börjar med en ganska stor investering.

Slutligen har vi noterat närvaron av en livespårare av affärer tidigare. Inte bara det, utan de har lagt till ett avsnitt med omdömen. Att ha vittnesmål är bra och det är bara naturligt för ett företag som vill skapa relationer, men…

Att ha vittnesmål är bra och det är bara naturligt för ett företag som vill skapa relationer

Varför finns det bilder och exakta summor pengar som dessa människor antas tjänat? Att hålla muspekaren över varje ger en kort och mycket generisk historia, men det är helt enkelt inte meningsfullt att avslöja känsliga frågor som människors ekonomiska situation på det här sättet.

För att inte tala om att varenda en av dessa togs med en webbkamera, vilket gör att man frågar sig hur dessa har erhållits.

Nu när vi har konstaterat att innehållet på webbplatserna sträcker sig mellan falskt och direkt problematiskt, låt oss försöka ta reda på mer om vem som ligger bakom detta.

Trustpilot omdömen om Bitcoin Lifestyle

Vi har redan kunnat nå ytterligare en webbplats med Trustpilot, vilket är en allmänt bra recensionssida att kolla i dessa fall.

Trustpilot omdömen om Bitcoin Lifestyle

Av dessa 4 är två webbplatser nere, medan .club verkar vara orelaterade till denna operation. Den .digital-webbplatsens recensionssidan ger oss detta.

Av dessa 4 är två webbplatser nere, medan .club verkar vara orelaterade till denna operation

Recensionerna är mycket generiska och alla uppmärksamma läsare kommer att upptäcka att de saknar någon substans, som recensioner av andra liknande falska plattformar:

Först det lättare tvivelaktiga elementet: Det finns ingen ”Global Trade Association”. Denna organisation och dess förmodade pris är påhittade. De kanske låter imponerande för en helt oinformerad person, men en enkel Google-sökning avslöjar falskheten.

Strax ovanför, dock gömt i den förvirrande jargongen, finns det en teknisk term. ”Tidshopp”.

finns det en teknisk term. "Tidshopp"

Vänta, på deras hemsida verkar de namnge den här funktionen, genom att använda en apostrof, vilket antyder att det är en teknisk term. Men de två platserna är oense om namnet på denna funktion.

Eftersom det är hyllat som en revolutionerande och banbrytande funktion, är det konstigt att det inte skulle vara varumärkesskyddat och noggrant märkt i och för sig.

Slutligen har skaparna av Bitcoin Lifestyle försett oss med adressen till deras företag i kontaktsektionen. Detta är sista chansen för dem att berätta absolut vad som helst om sig själva och vilka de är.

Slutligen har skaparna av Bitcoin Lifestyle försett oss med adressen

Det finns inget där. Det är en kontorsbyggnad, förvisso, men inget omnämnande av något sådant företag kan hittas på den här platsen.

Slutligen kan vi ge en sista chans att identifiera dessa bedragare genom att titta på webbplatsens registerdata.

ICANN

När allt kommer omkring måste någon betala för domän- och värdtjänster för dessa webbplatser. Så någonstans där ute finns ett spår som leder till dessa människor. Låt oss se om vi kan följa det.

ICANN

Eftersom de har valt att använda Cloudflare för värdtjänster, går spåret kallt för oss här. Vi har inte juridiskt stöd för att undersöka ytterligare eftersom Cloudflare vägrar att dela personlig information från sina kunder av integritetsskäl.

Detta gör det till ett utmärkt val för bedragare eftersom de kan dölja även den ena identiteten som de har använt för sina många webbplatser för allmänheten.

Även om vi inte kunde identifiera individerna bakom detta, har det blivit mycket tydligt att det här är en bluffoperation, som borde sätta stopp för allas intresse för denna ”tjänst”.

Vanliga frågor om Bitcoin Lifestyle

Vad är Bitcoin Lifestyle?

Bitcoin Lifestyle är en bluffoperation som poserar som en kryptohandelsplattform + botmjukvara.

Är Bitcoin Lifestyle en bluff?

Enligt allt ovan, ja.

Hur mycket pengar kan jag tjäna med Bitcoin Lifestyle?

Du kommer inte att tjäna några pengar med Bitcoin Lifestyle eftersom det är en bluff.

Är Bitcoin Lifestyle legitimt?

Nej. Mycket inte så. Håll dig borta från detta och liknande projekt.