Bitcoin Revolution Recension 2022 – Bluff eller Legitim Handelsbot?

Bitcoin Revolution

Hur man använder Bitcoin Revolution – fullständig recension

Kryptohandel är bra. Det är en spännande, flyktig miljö. Människor som vill utmana sig själva, ta risker och göra stor avkastning älskar det. Sedan finns det kryptogruvgårdar och handlare som använder bots. Inget fel med det heller.

När allt kommer omkring, varför skulle du inte ta alla fördelar du kan få? Vi pratar om pengar här och folk har blivit miljonärer eller förlorat det över hela krypton. Att fånga det perfekta ögonblicket av en björnlöpning och sedan igen senare i tjurkörningen är drömmen.

Trading bots lovar att ge bättre än mänskliga reaktioner på marknadsförändringar, eliminera mänskliga element som rädsla eller girighet och ta ett kallt, matematiskt tillvägagångssätt. Bra.

När boten och plattformen är legitima kan du bara dra nytta av denna fördel. Till och med experthandlare använder bots nuförtiden för att antingen passivt hantera en tillgång eller till och med låta dem handla medan de sover eller göra något annat.

Sedan finns det bedrägerier. Botar och plattformar som lovar otrolig avkastning som är för bra för att vara sann bara för att lura människor på sina pengar eller mynt ur sina plånböcker. Här är en ärlig och detaljerad undersökning av ett misstänkt projekt.

Webbplats(erna)

Det är nästan löjligt hur brett dessa suspekta projekt har spridit sitt nät på sistone. En mycket viktig ledtråd att leta efter är ett projekt som har flera webbplatser, ofta med sällsynta och okända domännamn.

Den här tar verkligen kakan med 6 webbplatser utspridda över olika domäner.

Det kommer att bli svårt att navigera i den här djungeln av information och ledtrådar men vi ska försöka. Först och främst finns det några domäner med legitimt ljud som .com och .org, men sedan finns det .cloud och .software. Därefter bombarderas vi med ord som ”officiell”, ”uppdaterad” och ”™”. Slå upp någon av de större kryptobörserna och du kommer inte att hitta detta.

Tänk på det. Det är vettigt att driva all trafik till en enda webbplats för att få den att sticka ut och nå det första sökresultatet.

Tänk sedan på metadata, beskrivningar av webbplatser och vad de säger. Vissa kallar det en app, andra kallar det en plattform, en kallar det en webbaserad mjukvara och en annan kallar det ett program.

Så vad är Bitcoin Revolution egentligen?

Att vada genom webbplatserna avslöjar genast mer misstänkta element. Först logotypen – det första de flesta lägger märke till.

Det verkar vara lite mer konsekvens i detta avseende. Det finns cirka 3 logotyper. Två av webbplatserna är praktiskt taget lika, medan andra alla är olika.

Nästa ledtråd följer omedelbart. Anmälningsformuläret. För korthetens skull kommer inte alla webbplatser att visas men elementen är exakt desamma som nedan.


Det finns två saker att notera här.

Först begär registreringsformuläret vårt telefonnummer. Detta är mycket misstänkt och är inte på något sätt standardpraxis. Det finns ingen anledning till att ett telefonnummer ska vara ett obligatoriskt fält i en kryptohandelsplattform, men bedrägerier förlitar sig mest på telefonnummer för att initiera sina sociala hackningsmetoder. Precis som dessa har vi granskat tidigare:

För det andra är diagrammet till vänster ett överraskande tillägg till skumma projekt som dessa. De är alltid på jakt efter att hitta ett sätt att fästa sig vid något legitimt för att förbättra sitt eget utseende. Den här verkar ha hittat ett sätt, men det är bara fallet på en av de 6 webbplatserna. Alla andra använder generiska stockbilder.

Därefter finns det ett antal misstänkta element utspridda på enskilda webbplatser. Webbplatserna, för det mesta, delar inte dessa element så de ansvariga för detta projekt har inte på något sätt lagt alla sina ägg i en korg.

En av webbplatserna använder sig av namedropping, men notera formuleringen. Rubriken på avsnittet och symbolerna bredvid dessa kända namn skulle få en att tro att dessa personer är förknippade med detta projekt. Många människor kommer att läsa titeln och de fetstilta namnen och vara nöjda, men lägger aldrig märke till texten i avsnitten själva.

Varför skulle någon legitim plattform inkludera ogrundade rykten i ett avsnitt som antyder något annat? Detta är helt klart menat att manipulera människor och få dem att inte läsa ”det finstilta”.

Ett annat element är att mätta en webbplats med kryptospråk. Hela sidor med text om Bitcoin och dess historia – men tänk på det. Det här är inte webbsidan för Bitcoin-projektet. Det finns andra mynt, populära mynt, där ute. Vissa människor föredrar att investera i mynt som bara börjar ta fart, andra pysslar med ”meme-mynt”. Så det är lite misstänkt att ett projekt skulle ägna allt utrymme på sin webbplats till att bara prata om en kryptovaluta med uteslutande av allt annat – till och med sin egen produkt.

Då kommer vi fram till några motsatta påståenden.

Så vilken är det? Finns det ingen avgift alls eller är det 2% avgift?

För det första är 2 % lite högt. För det andra tar de flesta andra plattformar ut en avgift av både köparen och säljaren. Denna avgift kan variera beroende på vad som händer på marknaden men ligger vanligtvis runt 0,5 % för köpare och säljare vardera.

Nästa förvirrande sak är insättningen. Nästan alla av dem ber om 250$ insättning, oavsett anledning, utom en.

falska nyheter

Det är inte exakt klart varför bluffwebbplatserna alltid ber om exakt samma summa pengar, men den här försökte framhålla en sida som mer legitim, eftersom plattformar inte är kända för att begära någon fast summa av insättningen.

Vid det här laget kan vem som helst börja tänka ”vänta, kanske en av dessa webbplatser är legitim och det finns bluffcopycats som försöker haka på.”

En rimlig tanke om det inte vore för att var och en av dessa innehåller misstänkta element. Alla slänger massor av text som mest informerar dig om allt annat än själva projektet. Sedan finns det telefonnumret vid registreringen, en gemensamhet i alla 6 fallen och ett välkänt inslag på bluffsajter, gjord av samma kriminella team bakom en serie bedrägerikryptobots som:

Trustpilot recension

Vi har vadat denna förvirrande djungel tillräckligt länge, det är dags att hänvisa till en extern källa för att sammanställa några recensioner och information åt oss. Trustpilot listar några av dessa webbplatser – såväl som några som inte dök upp på första sidan i Google-sökning, vilket gör denna operation ännu mer expansiv. Bara mer av samma sak. Helt annan logotyp och massor av text.

Det finns ungefär dubbelt så många av dessa som inte har blivit betygsatta eller engagerade i och inget användbart finns att hitta på deras Trustpilot-sidor. De från ovan är fulla av dåliga recensioner och människor som varnar andra för att detta är en bluff. Ta den här recensionen som har verifierats av Trustpilot.

Den här recensionen bekräftar alla våra farhågor från ovanstående och dessa webbplatsers sidor är fulla av dessa. Trustpilot har givetvis reagerat, men det har FCA också gjort, åtminstone i 2 fall.

Det är bara att förvänta sig, eftersom dessa recensioner, såväl som omnämnanden på andra webbplatser, sträcker sig inom de senaste veckorna. Systemet kan bara arbeta så snabbt för att fånga dessa, varför de använder sig av flera webbplatser. Här är en annan taktik avsedd att fördunkla och köpa tid.

Hälften av sidorna har ett kontaktformulär listat överhuvudtaget, och de som gör det – skiljer sig åt. Att försöka leta upp någonting på dessa platser avslöjar naturligtvis ingenting. Google avslöjar inte något sådant företag som är listat på dessa adresser och kunde inte heller hittas där på annat sätt. Det här är samma falska strategi som tillämpas av ett antal andra krypteringsrobotar som vi har varnat för:

Domäner

Efter att ha uttömt alla medel för att komma fram till exakt vem som ligger bakom detta, återgår vi till början – domänerna. Någon gick igenom besväret att öppna 8 eller fler webbplatser, så det kanske finns ett spår kvar någonstans.

Tyvärr (för oss) har de valt att gå igenom Cloudflare, känt för sina metoder för att dölja information om människor som använder dess tjänster. Dess praxis att dölja denna information gör den till det främsta valet för bedragare och i allmänhet människor som inte är bra på internet.

Men även här har bedragarna varit inkonsekventa.

Vi kan inte komma fram till mycket information genom detta men vi kan se att servrarna finns i Indien och det verkar som om de har använt Verisign som har ett kontor i Indien.

Google Play Store

En sista vinkel vi kommer att utforska är Google Play-butiken. Du kanske kommer ihåg att en av webbplatserna nämnde en app i sin beskrivning. Så här är det, eller snarare, de är.

Återigen ser vi att de har försökt använda flera vinklar. I det här fallet tillhör den snyggare lekbutikssidan en ännu oupptäckt webbplats vad gäller logotyp och färgschema. Båda sidorna innehåller i alla fall ingen användbar information och de har laddats ner väldigt få gånger vilket inte är konstigt för denna bluff eftersom den inte förlitar sig på en app alls, förutom att ge sig själv en viss sken av legitimitet.

Vanliga frågor om Bitcoin Revolution

Vad är Bitcoin Revolution?

Det är en mångsidig bluff som försöker råna människor på 250$ i insättningspengar, om inte mer genom telefonsamtal.

Är Bitcoin Revolution en bluff?

Ja, enligt alla ledtrådar som vi har samlat och jämfört och verifierat recensioner på pålitliga webbplatser. Det verkar som att tillsynsorgan har fångat en doft av den här så förhoppningsvis kommer den inte att vara igång länge

Hur mycket pengar kan jag tjäna med Bitcoin Revolution?

Det här är inte sättet att tjäna pengar. Om du investerar några pengar i denna är du nästan garanterad att förlora dem.

Är Bitcoin Revolution legitimt?

Nej, det är en bluff som alla bevis från ovan tydligt antyder.